Δευτέρα 18 Οκτωβρίου 2021

Αυτός είναι ο αγρότης που κατάφερε να οδηγήσει το τρακτέρ του με κομμένο πόδι αναζητώντας βοήθεια (video)

Είναι κάποιες φορές που οι λέξεις δεν μπορούν να περιγράψουν τα συναισθήματα! Και μια από αυτές είναι ο θαυμασμός που νιώθει κανείς για την δύναμη ψυχής του Αλέκου Κατεχάκη, του Κρητικού, που κατόρθωσε να οδηγήσει αιμόφυρτος, με κομμένο πόδι, το τρακτέρ του, για σχεδόν 1,5 χιλιόμετρο αναζητώντας βοήθεια.

Το ατύχημα που είχε σημειωθεί το πρωινό της 12ης Αυγούστου του 2020 είχε συγκλονίσει τους κατοίκους της Κρήτης και όχι μόνο. Και σήμερα, ο ίδιος, μιλώντας στο cretalive.gr αφηγείται την συγκλονιστική ιστορία. Εκείνο το πρωινό της 12ης Αυγούστου του 2020 και ενώ βρισκόταν στο χωράφι του υπέστη ακρωτηριασμό στο ένα του πόδι. Όμως, χωρίς να χάσει την ψυχραιμία του, με ένα σύρμα προσπάθησε να σταματήσει την ακατάσχετη αιμορραγία, πήρε το κομμένο πόδι του, ανέβηκε στο τρακτέρ και οδήγησε σχεδόν 1,5 χιλιόμετρο προς το χωριό για να ζητήσει βοήθεια.
Δεν το έβαλε κάτω, δεν αφέθηκε στη μοίρα του. Η ζωή, όπως λέει χαρακτηριστικά,  είναι ωραία, πολύ ωραία, αρκεί να ξέρουμε να την ζήσουμε και να δώσουμε τον αγώνα μας μέχρι τέλους. Τίμια, με ψυχή!


Σαν ένα  μικρό παιδί. Πέφτεις, σηκώνεσαι, ξανά πέφτεις, ξανασηκώνεσαι. Μυρίζεις ένα κλαδί βασιλικού και χαμογελάς. Προχωράς μπροστά. Βήμα-βήμα. Και ρουφάς τη ζωή  με πάθος,  όπως εκείνος το τσιγάρο. Και μέχρι στιγμής τα έχει καταφέρει περίφημα. Δεν κλείστηκε στους τέσσερις τοίχους. Μετακινείται με το αυτοκίνητο του, το οποίο προσάρμοσε τεχνικά στη νέα πραγματικότητα, ενώ στόχος του είναι να ξαναβγεί με το τρακτέρ στα χωράφια.

Σε αυτούς τους δεκατέσσερις μήνες, αν κάτι τον ενοχλεί, είναι ο λεγόμενος ψευδής πόνος, ο πόνος φάντασμα όπως λέει, το μούδιασμα που νιώθει σε ένα πόδι που δεν υπάρχει αλλά είναι καταγεγραμμένο στον εγκέφαλο. Ωστόσο, ακόμα και αυτό το θέμα είναι απόλυτα διαχειρίσιμο με τη  βοήθεια των ιατρείων πόνου.

https://fonaklas.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: