Δευτέρα 4 Οκτωβρίου 2021

Η διόρθωση δασκάλας δημοτικού που εξόργισε γονείς και εκπαιδευτικούς

Πόσο λάθος, πόσο αντιπαιδαγωγική συμπεριφορά...

O ρόλος του εκπαιδευτικού είναι πολύ σημαντικός για την μετάδοση της γνώσης, την ενθάρρυνση του μαθητή αλλά και την διαμόρφωση ενός ισχυρού χαρακτήρα με αυτοπεποίθηση. Όταν πρόκειται, μάλιστα, για δασκάλους του δημοτικού, τα πράγματα χρειάζονται ακόμα περισσότερη προσοχή ώστε οι μικροί μαθητές να αγαπήσουν την μάθηση και να πιστέψουν στον εαυτό τους, αποκτώντας έτσι τις βάσεις για την συνέχεια της εκπαιδευτικής τους διαδρομής.

Δυστυχώς, όμως, δεν είναι όλοι οι εκπαιδευτικοί ίδιοι… Υπάρχουν αρκετά παραδείγματα δασκάλων που συμπεριφέρονται χωρίς ενσυναίσθηση στους μαθητές με αποτέλεμα να τους αποθαρρύνουν αντί να τους στρέφουν προς τον υπέροχο κόσμο της γνώσης.

Μία τέτοια περίπτωση κάνει τον γύρο του διαδικτύου αυτές τις μέρες προκαλώντας αντιδράσεις και αρνητικά σχόλια. Πρόκειται για τη διόρθωση μιας δασκάλας σε γραπτό μαθητή που αφενός ακυρώνει την προσπάθεια του παιδιού και αφετέρου ψέγει την όλη συμπεριφορά του. Μάλιστα, φροντίζει να κάνει τον απαραίτητο σχολιασμό με κόκκινο στυλό.

Την επίμαχη φωτογραφία ανέρτησε η μαμά του παιδιού στο διαδίκτυο και συζητήθηκε πολύ:

Η απάντηση και ο τρόπος της δασκάλας εξόργισαν τους γονείς αλλά και τους εκπαιδευτικούς που είδαν το συγκεκριμένο γραπτό, υποστηρίζοντας πως η δασκάλα «έκοψε τα φτερά» του μαθητή και ακύρωσε την προσπάθειά του.

Όσο για την επιλογή του κόκκινου χρώματος να θυμίσουμε ότι τα τελευταία χρόνια παιδαγωγικές έρευνες έχουν αποδείξει ότι είναι αντιπαιδαγωγικό, αφού δημιουργεί στο μαθητή άγχος επίδοσης.

Πηγή: diaforetiko.gr

https://viralgreece.eu

Δεν υπάρχουν σχόλια: