Δευτέρα 4 Οκτωβρίου 2021

Έργα και ημέρες της δημοτικής αρχής Δήμου Ζηρού.

Γράφει ο Βασίλειος Κώνστας

Παγκόσμια ημέρα των ζώων σήμερα 4 Οκτωβρίου και όπως το συνηθίζει σε ανάλογες περιπτώσεις, ο δήμαρχος Ζηρού θα τρέξει να κάνει  μια όμορφη ανάρτηση για να δείξει το μέγεθος της ευαισθησίας του έναντι των τετράποδων φίλων μας.

Ας δούμε όμως τι κάνει ο ίδιος ο Καλαντζής αλλά και οι άλλοι υπεύθυνοι της Δημοτικής Αρχής Ζηρού τις υπόλοιπες 364 ημέρες του χρόνου για τα αδέσποτα ζώα, στα οποία, με βάση την ισχύουσα νομοθεσία, είναι υποχρεωμένοι να παρέχουν καλές συνθήκες διαβίωσης.

Στο προηγούμενο Δημοτικό Συμβούλιο ο κ. Γκάρτζιος, υπεύθυνος αντιδήμαρχος για τα αδέσποτα, μας είχε ενημερώσει για την κατάθεση έγγραφης καταγγελίας στο Αστυνομικό Τμήμα Φιλιππιάδας από κάποιον συνδημότη μας σχετικά με το καταφύγιο των αδέσποτων στο Δήμο Ζηρού και επειδή παρά το ότι τότε είχα αιτηθεί να μου χορηγηθεί αντίγραφο της καταγγελίας για να λάβω γνώση των καταγγελομένων αυτό δεν μου χορηγήθηκε ποτέ, στις 29 Σεπτεμβρίου  επισκέφθηκα το σημείο όπου η Δημοτική Αρχή έχει περισυλλέξει τους αδέσποτους σκύλους για να διαπιστώσω ιδίοις όμασι τις συνθήκες διαβίωσης αυτών.

Η κατάσταση που αντίκρισα ήταν τραγική.
Τα αδέσποτα είναι στοιβαγμένα το ένα πάνω στο άλλο, σε ένα εντελώς πρόχειρο και ακατάλληλο κατάλυμα που δεν τους παρέχει καμία προστασία, με αποτέλεσμα να βρίσκονται συνεχώς εκτεθειμένα σε όλες τις αντίξοες καιρικές συνθήκες, ήλιος, παγωνιά, βροχή κ.λπ.

Αυτά τα ζώα δυστυχώς έχουν σταθεί δύο φορές άτυχα.
Την πρώτη φορά όταν τα εγκατέλειψαν οι ασυνείδητοι και άκαρδοι ιδιοκτήτες τους και την δεύτερη όταν τα ανέλαβε η ανίκανη και αδιάφορη Δημοτική Αρχή Ζηρού.

Ρώτησα λοιπόν, κατά την συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της 29ης Σεπτεμβρίου, τους υπεύθυνους του Δήμου Ζηρού το αυτονόητο.
Ποιες ενέργειες έχουν προγραμματίσει να κάνουν για να βελτιώσουν άμεσα τις συνθήκες διαβίωσης των δύστυχων αυτών ζώων μέχρι να κατασκευαστεί το σύγχρονο καταφύγιο  και γιατί μέχρι τώρα έχουν επιτρέψει, κατά παράβαση των υποχρεώσεών τους που απορρέουν από την ισχύουσα νομοθεσία, να δημιουργηθεί αυτή η απαράδεκτη κατάσταση.

Ο αρμόδιος αντιδήμαρχος, ούτε λίγο ούτε πολύ,  υπεραμύνθηκε των πεπραγμένων τους και απαντώντας στις διαπιστώσεις μου, δήλωσε ανερυθρίαστα ότι η κατάσταση δεν είναι τόσο τραγική όσο την περιγράφω και ότι η Δημοτική Αρχή προσπαθεί αλλά δεν μπορεί να κάνει κάτι καλύτερο.

Έμμεσα ομολόγησε την αδυναμία τους και εύλογα μας οδήγησε να συμπεράνουμε πως, αφού αυτή η Δημοτική Αρχή δεν είναι ικανή να αντιμετωπίσει αυτό το σχετικά εύκολο στη λύση του πρόβλημα, τότε, πως θα μπορέσει να αντιμετωπίσει τα μεγάλα προβλήματα που για πολλά χρόνια ταλανίζουν τους Δημότες του Δήμου Ζηρού;

Για να διαμορφώσετε κι εσείς άποψη, δεν σας καλώ να σταθείτε ούτε στην δική μου διαπίστωση ούτε στα όσα καταγγέλλει εγγράφως ο συνδημότης μας, αλλά να παρατηρήσετε προσεκτικά την παραπάνω φωτογραφία από τον χώρο φύλαξης των αδέσποτων σκύλων και είμαι σίγουρος πως θα καταλάβετε πολλά, τα οποία βεβαίως είτε αδυνατούν να καταλάβουν είτε προσπαθούν να αποκρύψουν οι υπεύθυνοι της Δημοτικής Αρχής Ζηρού.

     Κ ώ ν σ τ α ς    Β α σ ί λ ε ι ο ς
------------------------------------------------------------     
          Αντιστράτηγος  Π.Σ. ε.α.
Χημικός Πανεπιστημίου Ιωαννίνων
Ανεξάρτητος Δημοτικός Σύμβουλος
                  Δήμου    Ζηρού

Δεν υπάρχουν σχόλια: