Τετάρτη, 24 Ιουλίου 2019

Συνταγές από τον Ηπειρώτη chef Τάσο Τόλη : Κολιοί γεμιστοί


Υλικά για 4 άτομα

1 κιλο κολιους
1 ντοματα σε μικρους κυβους.
1 πρασινη πιπερια σε κυβους

1 κρεμμυδι ξερο σε κυβους

1 καροτο σε κυβους
4 σκ.σκορδου ψιλοκομμενες

Μαιντανο ψιλοκομμενο

Αλατι

Ριγανη
Θυμαρι
2 κρασοποτηρο ημιγλυκο κοκκινο κρασι
2 κ.σουπας γεματες μουσταρδα
1 ποτηρι κρασιου Ελαιολαδο

1 λεμονι τον χυμο του(και το ξυσμα του)

Εκτέλεση συνταγής
Κοψτε ολα τα λαχανικα σε κυβους σε ενα μπωλ ανακατεψτε καλα .
Καθαριστε τα ψαρια τα πλενετε καλα και τα στρωνετε με την σειρα σε ταψι.
Αλατιστε μεσα εξω τα ψαρια πουδραρετε με την ριγανη και το θυμαρι.
Στην συνεχεια παιρνετε γεμιση και γεμιστε τις κοιλιτσες των ψαριων .
Στο μπλεντερ ριξτε το λαδι,το κρασι,τον χυμο λεμονιου την μουσταρδα,ανακινειστε πολυ καλα και το ριχνουμε επανω στο φαγητο μας να παει παντου.
Ριχνουμε λιγο νερακι(περιπου ½ ποτηρι κρασιου)
και ψηστε σε προθερμασμενο φουρνο στους 180 βαθμους για 35-40 λεπτα το πολυ(αναλογα το φουρνο μας) μεχρι να παρει ενα ροδοκοκκινο χρωμα.
Συνοδευετε με σαλατα ,ντοματινινια και ξυσμα λεμονιου περιχυνοντας με την σαλτσα του.









Τάσος Τόλης
Επίτιμος Πρόεδρος Λέσχης Αρχιμαγείρων Ελλάδος





romiazirou.blogspot.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: