Δευτέρα 15 Ιουλίου 2019

Γλεντζάκης: Με τις τρέχουσες τιμές δεν συμφέρει να αρμέγουμε τα ζώα μας, οπότε σε λίγο οι γαλατάδες θα παρακαλάνε για γάλα


«Με τις τρέχουσες τιμές παραγωγού στο πρόβειο γάλα δεν συμφέρει να αρμέγουμε τα ζώα μας να παράγουν γάλα», τονίζει μιλώντας στον ΑγροΤύπο ο πρόεδρος του Αγροτικού Συνεταρισμού Ρεθύμνης, κ. Γιάννης Γλεντζάκης.


«Αυτή την περίοδο οι τιμές στο πρόβειο γάλα δεν ξεπερνούν τα 70 – 78 λεπτά το κιλό στην Κρήτη. Πρέπει σε κάθε περίπτωση να μειωθεί η φορολογία και οι εισφορές στον ΕΦΚΑ και να πέσει το κόστος παραγωγής, όπως έχει εξαγγείλει η νέα κυβέρνηση και έχουμε πει κατ’ ιδίαν στον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, όταν μας επισκέφτηκε στην Κρήτη», πρόσθεσε ο ίδιος.

Όπως πάνε τα πράγματα, σύμφωνα με τον πρόεδρο του Αγροτικού Συνεταιρισμού Ρεθύμνης, «σε λίγο οι βιομηχανίες θα παρακάνε για να βρουν ντόπιο γάλα, αφού οι κτηνοτρόφοι παράγουν λιγότερο, είτε προσανατολίζονται σε αποχώρηση από το επάγγελμα».

Σημειωτέον ότι όπως έγραψε πρώτος ο ΑγροΤύπος από την περασμένη εβδομάδα, ήδη εταιρείες και τυροκομεία ανά την Ελλάδα, ανακοινώνουν στους παραγωγούς ότι από Σεπτέμβριο οι τιμές θα είναι αυξημένές έως 4-5 λεπτά το κιλό.


Δεν υπάρχουν σχόλια: