Τρίτη 30 Ιουλίου 2019

Η μεγάλη απάτη με την «Δημοκρατία της Τσαμουριάς»…

Ήταν ο άνθρωπος που είχε αυτοαναγορευθεί σε πρόεδρο της «Δημοκρατίας της Τσαμουριάς». Είχε διορίσει… υπουργούς, έφτασε στο Δικαστήριο της Χάγης και σε άλλα διεθνή φόρα, διοργάνωνε συνέδρια και εκδηλώσεις στους Αγίους Σαράντα και ζούσε πλουσιοπάροχα στην Ολλανδία. Ο Φεστίμ Λάτο δολοφονήθηκε πριν από λίγο καιρό κοντά στον τόπο κατοικίας του και οι ακραίοι εθνικιστικοί κύκλοι απέδωσαν το θάνατό του στις ελληνικές μυστικές υπηρεσίες. Ο μύθος βέβαια καταρρίπτεται γρήγορα και μαζί αποκαλύπτεται η μεγάλη απάτη με την «Δημοκρατία της Τσαμουριάς».
Η δολοφονία του Φεστίμ Λάτο, σύμφωνα με αποκαλυπτικά δημοσιεύματα του Ολλανδικού τύπου έγινε για εκδίκηση λόγω εξαπάτησης δεκάδων θυμάτων, μεταξύ των οποίων επιχειρηματίες, συμβολαιογράφοι αλλά και στενοί του συνεργάτες, με σκοπό το προσωπικό όφελος.
Τα στοιχεία έχουν δημοσιευθεί από τη μεγάλης κυκλοφορίας ολλανδική εφημερίδα «De Telegraaf» που αφιέρωσε εκτενές άρθρο για την εκτέλεση του Αλβανού.
Η ολλανδική «De Telegraaf» δημοσίευσε μαρτυρίες εξαπατημένων, οι οποίοι είπαν πως λειτουργούσε ο Λάτο εξαπατώντας τα θύματά του.
Ένας από τους επιχειρηματίες που είχε πέσει θύμα του Λατό ήταν ο «Vincent», που δεν έδωσε το πραγματικό όνομά του για τον φόβο αντιποίνων, ο οποίος ανέφερε περιπτώσεις εξαπάτησης από τον Αλβανοτσάμη που ζούσε στην Ολλανδία.
Η απάτη ξεκίνησε με τη λεγόμενη «δημοκρατία της τσαμουριάς» και, σύμφωνα με το θύμα, ο Λατό είχε θεσπίσει «διπλωμάτες» και «ανθρώπους τους καθεστώτος του».
Ο Αλβανοτσάμης φέρεται να εξαπάτησε «πατριώτες» Αλβανούς και το ποσό που καταχράστηκε έφθασε τα επτά εκατομμύρια ευρώ. Οπως σημειώνεται, μάλιστα, κατόρθωσε να αποσπάσει χρήματα και από την Ευρωπαϊκή Ενωση για τους σκοπούς του.
Αλλος εξαπατημένος από «πρόεδρο» λέει ότι του έφαγε χιλιάδες ευρώ και τον χαρακτηρίζει ως «μεγάλο μαφιόζο».
Η Ολλανδική αστυνομία άρχισε έρευνα έπειτα από καταγγελίες θυμάτων. Ωστόσο, εκπρόσωπός της αρνήθηκε να σχολιάσει τις πληροφορίες αυτές.

Δεν υπάρχουν σχόλια: