Κυριακή 29 Μαΐου 2016

Ο Σύλλογος Πλαστοπτυχιούχων Δημοσίου απαιτεί επίδομα για να δώσει εξετάσεις νομιμοποίησης!

Στιγμιότυπο από την συνέντευξη τύπου κατά την οποία εκτός των αιτημάτων καταγγέλθηκε και ο κοινωνικός ρατσισμός εναντίον όσων εξασφάλισαν πλαστό πτυχίο


Στιγμιότυπο από την συνέντευξη τύπου κατά την οποία εκτός των αιτημάτων καταγγέλθηκε και ο κοινωνικός ρατσισμός εναντίον όσων εξασφάλισαν πλαστό πτυχίο

Το συνδικαλιστικό όργανο Κατόχων Πλαστών και Παράτυπων Πτυχίων που εργάζονται στο Δημόσιο (ΚΠΠΠ), έδωσε συνέντευξη τύπου καταθέτοντας σε αυστηρό τόνο μια σειρά αιτημάτων προς το υπουργείο Παιδείας


Φορώντας χάρτινες σακούλες στο κεφάλι με σκοπό να διαφυλάξουν τα προσωπικά τους δεδομένα από τον «κοινωνικό αυτοματισμό» όπως είπαν χαρακτηριστικά, οι κάτοχοι παράνομων πτυχίων που διορίστηκαν στο Δημόσιο εξέφρασαν αρχικά την ικανοποίησή τους δεδομένου ότι με την απόφαση για διενέργεια εξετάσεων που θα τους νομιμοποιούν, το υπουργείο Παιδείας δείχνει για πρώτη φορά επιτέλους να αναγνωρίζει την αγωνία αλλά και το χρηματικό κόστος που απαιτείται για την απόκτηση ενός πτυχίου μαϊμού.
Ο πρόεδρος του συλλόγου έκανε λόγο για τον πόλεμο που δέχθηκαν οι 2.500 κάτοχοι πλαστών πτυχίων από τις μνημονιακές δυνάμεις οι οποίες τους πολέμησαν λυσσαλέα γιατί δεν υποδουλώθηκαν στην Τρόικα ενώ αναφέρθηκαν και στην στοχοποίηση που υπέστησαν όλα αυτά τα χρόνια από τα media της διαπλοκής.
Παράλληλα διατύπωσαν και μια σειρά αιτημάτων που, όπως είπαν, αν δεν ικανοποιηθούν, τα μέλη του συλλόγου θα ξεκινήσουν απεργία διαρκείας και δεν θα συμμετέχουν στο «στημένο πανηγύρι της κυβέρνησης» με τις εξετάσεις όπως το αποκάλεσαν.
Ανάμεσα στα άλλα ζητούν από το υπουργείο να δεσμευτεί ότι όσοι δώσουν εξετάσεις θα περάσουν αυτόματα στους επιτυχόντες και ότι οι εξεταζόμενοι θα εισπράξουν ένα ειδικό επίδομα εξετάσεων όπως συμβαίνει κατά κανόνα στο ευρύτερο δημόσιο.
Οπως είπαν χαρακτηριστικά το υπουργείο δεν πρέπει να διανοηθεί σε καμία περίπτωση να διενεργήσει τις εξετάσεις στο κτίριο του «Κεράνη» διότι αυτό βρίσκεται μακριά και θα τους υποχρεώσει να πάρουν συγκοινωνία προκειμένου να προσέλθουν. Επίσης έθεσαν το σημαντικό γι' αυτούς θέμα να επιλέξουν οι ίδιοι τους καθηγητές που θα βάλουν τα θέματα των εξετάσεων.
Από την πλευρά του πάντως το υπουργείο ανακοίνωσε ότι βλέπει θετικά τα αιτήματα αυτού του ταλαιπωρημένου από τα μνημόνια κλάδου εργαζομένων και ότι για να καλυφθούν τα έξοδα των εξετάσεων θα θεσπιστεί ένα ειδικό τέλος στα δίδακτρα των φροντιστηρίων.


Δεν υπάρχουν σχόλια: