Τρίτη 31 Μαΐου 2016

Πέθανε το στέλεχος της Αριστερής Πρωτοβουλίας ΠΑΣΟΚ Γιώργος Παναγιωτακόπουλος, από ανακοπή καρδιάς

Πέθανε το στέλεχος του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Παναγιωτακόπουλος από ανακοπή καρδιάς

Πέθανε  σήμερα 31 Μαϊου, στις 14.00' το μεσημέρι,πριν από λίγη ώρα, σε ηλικία 66 ετών, ο Γιώργος Παναγιωτακόπουλος, από ανακοπή καρδιάς, στο νοσοκομείο «Αττικόν».
Το ιστορικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ και στενός συνεργάτης του Ανδρέα Παπανδρέου άφησε την τελευταία του πνοή, μετά από επιπλοκή που προκλήθηκε από χρόνιο αιματολογικό πρόβλημα.

Ποιος ήταν ο Γιώργος Παναγιωτακόπουλος
Ο Γιώργος Παναγιωτακόπουλος, συγκεντρωσιάρχης του Ανδρέα Παπανδρέου, είχε φοιτήσει στην Ανωτάτη Βιομηχανική και ήταν παντρεμένος με τη καθηγήτρια Σοφία Ζαφειρίου, με την οποία απέκτησαν δυο παιδιά, τον Θανάση και την Αλεξάνδρα.
Εντάχθηκε στο ΠΑΣΟΚ το 1974 στην ΤΟ Κυψέλης. Υπήρξε ένα από τα ιδρυτικά μέλη της ΠΑΣΠ ΑΒΣΠ. Το 1978 ήταν μέλος της Επιτροπής Νεολαίας. Το 1981 αναπληρωτής γραμματέας της Επιτροπής Κινητοποιήσεων, ενώ από το 1982 μέχρι το 1996 ήταν γραμματέας της Επιτροπής Κινητοποιήσεων. 
Το ιστορικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ δεν έλειψε ποτέ από το πλευρό του Ανδρέα Παπανδρέου και «ευθύνεται» για πολλές από τις μεγαλύτερες πολιτικές συγκεντρώσεις που έχει δει ποτέ η Ελλάδα. Από εκεί πήρε και το όνομα «συγκεντρωσιάρχης».
Από το 1984 μέχρι το 2005 διετέλεσε μέλος της Κεντρικής Επιτροπής, και το 2003 μέλος του Εκτελεστικού Γραφείου. Το 1999 ήταν αναπληρωτής γραμματέας του Τομέα Οργανωτικού. Στο Συνέδριο του ΠΑΣΟΚ (3-6 Μάρτη του 2013) εξελέγη μέλος του Εθνικού Συμβουλίου και στη συνέχεια μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου, ενώ τον Ιούνιο του ίδιου χρόνου, διαφωνώντας με τις τότε επιλογές της ηγεσίας του κόμματος, αποχώρησε από το κόμμα. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: