Τρίτη 31 Μαΐου 2016

Ο «ταξικός αποστάτης» Κατρούγκαλος συμφιλιώνεται με κρίκετ

katr_kriket
                                 
Το tweet του Γιώργου Κατρούγκαλου από τη Μανωλάδα όπου φωτογραφίζεται «με τον Πρέσβη (σ.σ.: «πρεσβευτής» είναι το σωστό, αλλά αυτά είναι αστικά κατάλοιπα.) του Μπαγκλαντές στο πρώτο τουρνουά κρίκετ», συμπληρώνοντας ότι πρόκειται για «γιορτή συναδέλφωσης και αλληλεγγύης», αγγίζει τα όρια μιας σημειολογικής «κλωτσοπατινάδας».

Καταρχάς είναι το ίδιο το το ίδιο το σπορ - το κρίκετ. Σπορ που  δίδαξαν οι ευγενείς Βρετανοί κατά την εποχή της αποικιοκρατίας στους Ινδούς (σ.σ.: μαζί με το πόλο επί χόρτου), για να έχουν με κάποιους να παίζουν. Και από τότε τους συναντούν πάντα ως αντιπάλους στα διεθνή τουρνουά αφού πρόκειται για το εθνικό αγώνισμα τόσο των Ινδών όσο και των γειτόνων τους.
Γι' αυτό και ο «άρχων των pochette», ο Γιώργος Κατρούγκαλος, που μπορεί μεν να είναι «ταξικός αποστάτης», αλλά δεν παύει να διαθέτει το DNA ενός άγγλου ευγενούς, πρέπει να νιώθει μια βαθιά ταξική έλξη για το συγκεκριμένο σπορ.
Πέρα όμως από αυτό, είναι και το ίδιο το γεγονός της συμφιλίωσης που αποκτά ιδιαίτερη σημασία, όταν γίνεται στο συγκεκριμένο μέρος (σ.σ.: Μανωλάδα) ανάμεσα στον συγκεκριμένο υπουργό, και στους ανθρώπους από το Μπαγκλαντές.

Διότι οι «μπαγκλαντεσιανοί» ως γνωστόν, έχουν συνδεθεί με δεσμούς αίματος με τη Μανωλάδα - κυριολεκτικά αφού πυροβολήθηκαν όταν διεκδίκησαν τα μεροκάματά τους για τη δουλειά στα θερμοκήπια με τις φράουλες.
Η παρουσία λοιπόν του υπουργού Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων σε ένα χώρο όπου ανθεί η («σ.σ.: «μαύρη».) εργασία, χωρίς ίχνος κοινωνικών ασφαλίσεων, θα είχε όντως συμβολικό νόημα.
Ολα αυτά βέβαια πριν ψηφίσει (σ.σ.: η Αριστερά.) την τροπολογία που επιτρέπει στους αγρότες που προσλαμβάνουν παράτυπους μετανάστες για να δουλέψουν στα χωράφια τους να τους δίνουν προσωρινή άδεια παραμονής για όσο διάστημα διαρκεί η εργασία.
Μια τροπολογία δηλαδή, που θα έκανε κάθε λευκό γαιοκτήμονα της εποχής της δουλείας, υπερήφανο.
Αλλά τι σημασία έχουν αυτά μπροστά στη «συμφιλίωση»; Αφού οι ίδιοι οι μπαγκλαντεσιανοί το δέχονται, πέφτει λόγος σε κανένα;

Λεπτομέρεια: Ακόμα και σε μια ταπεινή τέντα με ταπεινά πλαστικά πιάτα μπροστά του, ο Γιώργος Κατρούγκαλος δεν παραλείπει να φορέσει το αγαπημένο του μαντιλάκι στο σακάκι.
 Εξάλλου ήταν μαζί του ο βουλευτής Αχαΐας ΣΥΡΙΖΑ Ανδρέας Ριζούλης.
Και οι αποστάσεις πρέπει να φαίνονται.


Δεν υπάρχουν σχόλια: