Τρίτη 31 Μαΐου 2016

Έφτασε στο απροχώρητο η κατάσταση στη ΒΙΠΕ Πρέβεζας, από τη δράση των Ρομά. Οι πολίτες ζητούν λύσεις...




Μέχρι πότε θα συνεχίζεται η απαράδεκτη κατάσταση στη ΒΙΠΕ Πρέβεζας η οποία θυμίζει γιάφκα Ρομά; Μέχρι πότε η γκετοποίηση και  οι άγραφοι νόμοι που επικρατούν στην περιοχή;
Οι βανδαλισμοί και οι κλοπές δεν σταμάτησαν ποτέ, ενώ παράλληλα δεν είναι λίγες οι περιπτώσεις που έχουν απειληθεί ακόμη και ανθρώπινες ζωές. Πρόσφατο άλλωστε είναι το περιστατικό άγριου ξυλοδαρμού συμπολίτης μας.
Σύμφωνα με πληροφορίες, οι Ρομά εκτός από τις επιχειρήσεις, δεν έχουν αφήσει ήσυχες ούτε τις εγκαταστάσεις της ΔΕΥΑ στην ΒΙΠΕ, του βιολογικού καθαρισμού, καθώς έχουν παρατηρηθεί βανδαλισμοί σε οχήματα βυτιοφόρα, όπως καταστροφή των ελαστικών με μαχαίρια, σπάσιμο παρμπρίζ, κλοπή μπαταριών από τα οχήματα, ζημιές χιλιάδων ευρώ!!!
Δεν διστάζουν να σηκώσουν ακόμη και τις μαντεμένιες σχάρες, αφού σε μια νύχτα ξήλωσαν περίπου 12, τις φόρτωσαν και έγιναν καπνός. Οι σχάρες ήταν συνολικού κόστους περίπου 3.000 ευρώ, χρήματα που πληρώθηκαν από τη ΔΕΥΑΠ.
Η κατάσταση έχει φτάσει στο απροχώρητο!
Πρέπει να γίνουν ενέργειες ώστε το πρόβλημα στη ΒΙΠΕ να μπει στην ατζέντα. Η Δημοτική Αρχή θα πρέπει να αναλάβει πρωτοβουλίες για να δοθεί τέλος σε αυτό το «καρκίνωμα» που διογκώνεται μέρα με τη μέρα. Η Αστυνομία έχει τα χέρια δεμένα, καθώς ο χώρος έχει παραχωρηθεί εδώ και χρόνια από το Δήμο.
Οι παραβατικές συμπεριφορές δεν έχουν τέλος, αναφέρουν  επιχειρηματίες που διατηρούν τις εγκαταστάσεις τους στην περιοχή.
Η κοινή γνώμη απαιτεί να ανοίξει επιτέλους το θέμα και να τεθεί προς δημόσια συζήτηση.
Οι πολίτες ζητούν λύσεις και προτάσεις, όχι ευχολόγια, καθώς βρίσκονται σε απόγνωση,  δεν αντέχουν πλέον σε τέτοιο περιβάλλον καθώς το κόστος λόγω κλοπών και ζημιών, τους εξουθενώνει οικονομικά.
Οι Αρχές όπως διαπιστώνεται αδυνατούν να ελέγξουν την κατάσταση, οπότε είναι καιρός να ξεκινήσει η διαβούλευση του θέματος για να βρεθεί οριστική λύση. Πρέπει να παύσει η γκετοποίηση της ΒΙΠΕ Πρέβεζας.
Ο Δήμος και γενικότερα η τοπική αυτοδιοίκηση όσες καλές προθέσεις και εάν έχει, χωρίς την στήριξη της εκάστοτε Κυβέρνησης είναι αδύνατο να έχει σημαντικά αποτελέσματα γιατί το συγκεκριμένο πρόβλημα δεν εμφανίστηκε ξαφνικά, αλλά σέρνει πίσω τους ένα ιστορικά βεβαρημένο παρελθόν.Δεν βλέπουμε όμως διάθεση για λύση, ενώ από την πλευρά της Κυβέρνησης καλύτερα να μην αναφερθούμε για την στάση της απέναντι στα προβλήματα των πολιτών.
 Η τοπική αυτοδιοίκηση και των δυο βαθμών, μπορεί συνεργαζόμενη στενά να κάνει τα δικά της βήματα. Τουλάχιστον να ανοίξει το διάλογο για το θέμα και όχι να εθελοτυφλεί σε ρόλο παρατηρητή.
Σχεδόν καθημερινά αρκετοί συμπολίτες γίνονται μάρτυρες της κλοπής δημόσιας περιουσίας, της παραβίασης στοιχειωδών κανόνων υγιεινής, των κακουργηματικών κλοπών με απειλές κατά της ζωής και άλλων έκνομων ενεργειών. Το πρόβλημα πρέπει να αναδειχθεί προς όλες τις κατευθύνσεις και να ξεκινήσει η διαδικασία επίλυσής του με όποιο κόστος για τους αιρετούς.
Άρης Τσελίκος
www.topikifoni.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: