Δευτέρα 28 Μαρτίου 2016

H δικαστική επιμελήτρια που ευτέλισε τους επισήμους στον Πύργο Ηλείας



Δεν ξέρω τι θα γίνουμε στην Ελλάδα. Ζούμε σε μια χώρα που δεν κάνει τίποτα για να ζήσουμε

Μια γυναίκα, μια μητέρα δύο παιδιών, μια αγανακτισμένη Έλληνίδα, ξάφνιασε τους πάντες το πρωί της Παρασκευής, στην οδό Μανωλοπούλου. Την ώρα που μικροί και μεγάλοι προσπαθούσαν να προστατευτούν από τη βροχή και το χαλάζι, εκείνη σε πείσμα όλων όσων συμβαίνουν σε αυτή τη χώρα και εξοργισμένη με την καθυστέρηση των επισήμων να παραβρεθούν στην εξέδρα τους, έκανε κάτι αυθόρμητο. Πήρε την τεσσεράμισι ετών κόρη της και μια ελληνική σημαία στα χέρια και ξεκίνησε να κάνει παρέλαση μέσα στην καταιγίδα.
Θέλησε με αυτό τον τρόπο να ευτελίσει τους "επίσημους", τους οποίους δυστυχώς εμείς εκλέγουμε

Η Κατερίνα Τσιρώνη, κάτοικος Πύργου, δικαστική επιμελήτρια, μιλώντας στο ilialive.gr μίλησε για την αντίδρασή της αυτή.  «Έχει να κάνει με όλα όσα συμβαίνουν στη χώρα. Με τις δηλώσεις του υπουργού Παιδείας σε διάφορα θέματα, με την ασέβεια των επισήμων να μην κατεβαίνουν και να μην ξεκινά η παρέλαση, ενώ ξέρουν πως περιμένουν μικρά παιδιά και έχουν ξυπνήσει από πολύ πρωί. Είναι μεγάλη προσβολή. Για μένα, για όλους τους Έλληνες. Οι εθνικές επέτειοι είναι από τις λίγες αξίες που έχουμε. Το έθνος μας το χάνουμε. Δεν ήταν κάτι που μελέτησα,  αυθόρμητα πήρα το παιδί μου που του είχα υποσχεθεί ότι θα κάνει παρέλαση, και κάναμε παρέλαση μέσα στη βροχή» μας είπε.
«Δεν ξέρω τι θα γίνουμε στην Ελλάδα. Ζούμε σε μια χώρα που δεν κάνει τίποτα για να ζήσουμε» συμπλήρωσε με παράπονο.

Η καθυστέρηση αφιξης των επισήμων η κακοκαιρία και οι αντιδράσεις για τα σκουπίδια δημιούργησε εκρήξεις στην παρέλαση της 25ης Μαρτίου που ξεκίνησε με το ΕΕΕΕΚ Πύργου εν μέσω καταιγίδας και δεν τελείωσε ποτέ.
Το πρόγραμμα παρουσίασε μεγάλη καθυστέρηση απο νωρίς, όταν στην προγραμματισμένη επιμνημόσυνη δέηση και την κατάθεση στεφάνων για τις 10:30 π.μ. ο Μητροπολίτης Ηλείας κ.κ. Γερμανός, έφτασε με μεγάλη καθυστέρηση λίγο πριν τις 11 π.μ.
Αφού τελέστηκε η επιμνημόσυνη δέηση και έγινε η κατάθεση στεφάνων οι επίσημοι μετέβησαν στο Δημαχείο της πόλης για την καθιερωμένη δεξίωση στις 11:15.
Στις 11:30 και ενώ ο κόσμος περίμενε τους επίσημους για την παρέλαση και ο ουρανός φαινόταν απειλητικός, άρχισαν οι πρώτες διαμαρτυρίες. Μετά απο λίγα λεπτά άρχισαν οι πολίτες να ξεσηκώνονται και να βγαίνουν στο δρόμο.
Πέταξαν τις καρέκλες των επισήμων και το πρώτο τμήμα της παρέλασης το ΕΕΕΕΚ Πύργου ξεκίνησε υπό καταρρακτώδη βροχή να παρελαύνει και ο κόσμος να χειροκροτά.
Τότε άρχισε να πέφτει και χαλάζι. Οι μαθητές έτρεχαν να κρυφτούν όπως και οι γονείς τους και οι άλλοι πολίτες που περίμεναν την παρέλαση, που διαλύθηκε. Στο μεταξύ εμφανίστηκαν με πανό κατά των σκουπιδιών, πολίτες που αντιδρούν με όσα συμβαίνουν με αυτό το θέμα.
Από τα μεγάφωνα ποτέ δεν ακούστηκε ένα μήνυμα, κάτι που να μιλά για την ματαίωση της παρέλασης, αλλά και οι επίσημοι ή κάποιος εκπρόσωπός τους δεν εμφανίστηκε ποτέ στο χώρο της παρέλασης. Περίμεναν όλοι να σταματήσει η βροχή στο δημαρχείο της πόλης.

IMG 5475

JAS 7082

JAS 7086
JAS 7097

JAS 7131

JAS 7183
Του Γιάννη Σπυρούνη

Δεν υπάρχουν σχόλια: