Παρασκευή 28 Δεκεμβρίου 2012

Αριστερή Παρέμβαση στην Ήπειρο: «Περί ''φιλανθρωπίας'' της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών» στην Π.Ε. Πρέβεζας.

Αριστερή Παρέμβαση: «Περί ''φιλανθρωπίας'' της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών» στην Π.Ε. Πρέβεζας

Με μία μακροσκελή ανακοίνωση η Αριστερή Παρέμβαση στην Ήπειρο, τοποθετείται κριτικά απέναντι στην αναγγελία του Αντιπεριφερειάρχη Πρέβεζας, κου Στράτου Ιωάννου, ότι η Ένωση Ελλήνων Εφοπλιστών προσφέρει τρόφιμα σε άπορες οικογένειες της Πρέβεζας μέσω της Εκκλησίας.

Η ανακοίνωση αναφέρει:
«ΠΕΡΙ «ΦΙΛΑΝΘΡΩΠΙΑΣ» ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΕΦΟΠΛΙΣΤΩΝ
«Κορίτσια έρχεται ο στόλος». Η γνωστή ατάκα των νταβατζήδων της Τρούμπας όταν έφτανε ο αμερικάνικος στόλος στον Πειραιά πέρασε από το μυαλό μας όταν διαβάσαμε την ανακοίνωση του αντιπεριφερειάρχη Πρέβεζας ότι η ένωση ελλήνων εφοπλιστών προσφέρει τρόφιμα σε άπορες οικογένειες της Πρέβεζας μέσω της εκκλησίας.
Μπορεί ο εργαζόμενος λαός μας να δυστυχεί, να του στερούν κάθε δικαίωμα και ελευθερία, να τον καταπιέζουν με ατελείωτους φόρους και να τον μετατρέπουν σε δούλο των εργοδοτών, αλλά όλα αυτά αποφέρουν τα επιδιωκόμενα αποτελέσματα. Κάποιοι κερδίζουν και ανάμεσα σε αυτούς είναι οι έλληνες εφοπλιστές, τα χαϊδεμένα των ΣΑΜΑΡΑ-ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ-ΚΟΥΒΕΛΗ-ΜΙΧΑΛΟΛΙΑΚΟΥ κατά την τελευταία συζήτηση στη βουλή για το φορολογικό νομοσχέδιο.
Αυτοί που απολαμβάνουν τις δεκάδες φοροαπαλλαγές, που δεν πλήττονται από τα Μνημόνια, δεν καταβάλλουν κανένα χαράτσι. Αντίθετα, με πρόσχημα τη διατήρηση των πλοίων τους στην ελληνική σημαία απαιτούν και νέες φοροελαφρύνσεις, πιο φθηνά πληρώματα, εργασιακές σχέσεις γαλέρας.
Είναι αυτοί που κάνουν ότι θέλουν στην Ε.Ε. και διαμορφώνουν σύμφωνα με τα συμφέροντα τους τη νομοθεσία και την πολιτική της.
Αυτοί που κερδίζουν σε κάθε πόλεμο. Από τα λιμάνια της Λιβύης ξεκινούσαν τα ελληνικά τάνκερ προς όλες τις κατευθύνσεις την ώρα της ιμπεριαλιστικής επέμβασης, ελληνικά πλοία μετάφεραν τους ξένους εργάτες που αποχωρούσαν κάτω από τις σφαίρες, αυτοί ανέλαβαν τη μεταφορά των προμηθειών στους εμπόλεμους και συμμετέχουν στην «ανοικοδόμηση» της κατεστραμμένης χώρας.
Για αυτούς μίλαγε κυρίως ο πρώην ΑΓΕΕΘΑ Αντιπτέραρχος Γιάγκος, στη σύνοδο των συναδέλφων του στο Κατάρ, τονίζοντας την ελληνική συμμετοχή στην ιμπεριαλιστική επέμβαση, ζητώντας συμβόλαια και συμφωνίες για τους έλληνες εφοπλιστές και επιχειρηματίες. Βεβαίως, ο λαός μας πλήρωνε 1 εκατομμύριο ευρώ τη μέρα, τους 4μήνες της επίθεσης!
Για να προστατευτούν τα δικά τους συμφέροντα στέλνονται μεταξύ άλλων οι στόλοι των ΕΥΡΩΣΤΡΑΤΟΥ και ΝΑΤΟ στη Σομαλία. Μάλιστα, στο πλαίσιο της καλύτερης δράσης του ΕΥΡΩΣΤΡΑΤΟΥ αποφασίστηκε η αγορά ή ενοικίαση ιπτάμενων τάνκερ που κρίνονται απαραίτητα σε αποστολές όπως της Σομαλίας, στην οποία συμφώνησε ο ΥΕΘΑ Π.Παναγιωτόπουλος, κρατώντας το όμως κρυφό από το λαό μας.
Και φυσικά επειδή οι Έλληνες εφοπλιστές μυρίζονται το κέρδος έτρεξαν να αγοράσουν από τα μεγαλύτερα τρυπάνια στον κόσμο, για να δηλώσουν παρόν στα όποια σχέδια εκμετάλλευσης των ενεργειακών κοιτασμάτων της Ανατολικής Μεσογείου. Τώρα όλοι πιέζουν για την ΑΟΖ, εντείνουν τον ανταγωνισμό με την Τουρκία, απαιτούν αγορές όπλων, ένταση της στρατιωτικής συνεργασίας με το κράτος Τρομοκράτη Ισραήλ.
Με την στήριξη λοιπόν του κράτους έφτασαν οι Έλληνες εφοπλιστές να παίζουν αυτό το ρόλο την παγκόσμια ναυτιλία. Πάντα οι ελληνικές κυβερνήσεις και οι Ένοπλες Δυνάμεις ήταν και είναι συστατικό κομμάτι των σχεδίων κερδοφορίας των εφοπλιστών. Η εμπλοκή τους στην πολιτική παρασκηνιακά, μέσω των ομάδων και των ΜΜΕ που ελέγχουν, των χρηματοδοτήσεων κομμάτων και των πολιτικών τους στελεχών, τους έκανε σημαντικούς παράγοντες του συστήματος διαφθοράς και διαπλοκής. Μεγάλα έργα, ενέργεια, αγορά γης, διαπλοκή, ξέπλυμα μαύρου χρήματος από το real estate είναι βασικά στοιχεία της επιχειρηματικής τους παρουσίας.
Ας δούμε τώρα τα κατορθώματα τους που πληρώνει ο λαός μας.

14 Έλληνες εφοπλιστές στο παγκόσμιο Top 100!
Στο Top 100 τη Lloyd's List με τους επιχειρηματίες που πρωταγωνίστησαν το2012 στη ναυτιλία με τις κινήσεις που έκαναν και τις επενδύσεις τους βρίσκονται14 Έλληνες πλοιοκτήτες και στελέχη της ναυτιλίας.
Στην πρώτα 5άδα είναι οι Γιάννης Αγγελικούσης και Γιώργος Οικονόμου και ακολουθούν Aγγελική Φράγκου (18), Πήτερ Λιβανός (26), Γιώργος Προκοπίου (28),Βίκτωρας Ρέστης (56), Κωσταντίνος Κωνσταντακόπουλος (60), Συμεών Παληός (63),Νίκος Τσάκος (72), Θεόδωρος Βενιάμης (75) ως πρόεδρος της Ενωσης Ελλήνων Εφοπλιστών, Κώστας Γραμμένος (81) καθηγητής στο Cass Business School του Λονδίνου, Δημήτρης Μελισσανίδης (82), Ευάγγελος Μαρινάκης (84) και Πήτερ Γεωργιόπουλος (90).
Ο ελληνικός εφοπλισμός έχει επενδύσει μέσα στο 2012 κεφάλαια ύψους 3,8 δισ.δολαρίων για τη αγορά πλοίων. Οι ελληνικές εταιρείες απέκτησαν 217 πλοία επωφελούμενες από τις μεγάλες ευκαιρίες που εμφανίζονται στη ναυτιλία εξαιτίας της πτώσης στις αξίες των πλοίων.
Στην αγορά των ναυπηγήσεων, οι Έλληνες εμφανίζονται να έχουν προχωρήσει σε97 νέες παραγγελίες πλοίων με αξία επενδυμένου κεφαλαίου να πλησιάζει τα 4δισεκατομμύρια δολαρίων, από 142 συνολικές παραγγελίες και αξία επενδυμένου κεφαλαίου, παγκοσμίως που ξεπερνά τα 8 δισεκατομμύρια δολάρια τους πρώτους εννιά μήνες του 2011.Οι Κινέζοι εμφανίζουν πιο έντονη διάθεση στις ναυπηγήσεις από τους Έλληνες, με 125 συνολικές νέες παραγγελίες πλοίων από 244 τη περσινή χρονιά, κατέχοντας23,5% του συνολικού αριθμού των παραγγελιών και οι Έλληνες 13,5%.
ΤΕΡΜΑ ΣΤΗΝ ΥΠΟΚΡΙΣΙΑ. ΤΑ ΤΡΟΦΙΜΑ ΠΟΥ ΜΟΙΡΑΖΕΙ Η ΕΝΩΣΗ ΕΛΛΗΝΩΝ ΕΦΟΠΛΙΣΤΩΝ ΜΕΣΩ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΠΡΕΒΕΖΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΕΙΝΑΙ ΒΑΜΜΕΝΑ ΜΕ ΤΟ ΑΙΜΑ ΤΩΝ ΛΑΩΝ».


Αριστερή Παρέμβαση στην Ήπειρο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: