Παρασκευή, 28 Δεκεμβρίου 2012

Παπακωνσταντίνου. ''Δεν θα γίνω εξιλαστήριο θύμα''.


«Δεν πρόκειται να αποδεχθώ την κατασκευή ενοχής εκεί που δεν υπάρχει ούτε να γίνω εξιλαστήριο θύμα σε αυτήν την υπόθεση», τονίζει σε δήλωση του ο πρώην υπουργός Οικονομικών του ΠΑΣΟΚ, Γιώργος Παπακωνσταντίνου, μετά τη... θύελλα που προκλήθηκε από τις διαφορές που αποκαλύφθηκαν στη λίστα Λαγκάρντ.

Ο κ. Παπακωνσταντίνου δηλώνει ότι δεν έχει σχέση με τους λογαριασμούς στη λίστα και ότι δεν έκανε κάποια παρέμβαση στα στοιχεία που έλαβε από τις γαλλικές αρχές.

Αναλυτικά, η δήλωση του πρώφην υπουργού είναι η εξής:

«Τις τελευταίες ώρες γίνεται μια άθλια διαδικασία διαρροών και περιγραφών ονομάτων γύρω από τη "λίστα Λαγκάρντ", σύμφωνα με την οποία "φωτογραφίζονται" άτομα του ευρύτερου συγγενικού μου περιβάλλοντος και γίνονται εικασίες περί "αλλοίωσης".

Δηλώνω κατηγορηματικά τα εξής:

1. Καμμία απολύτως σχέση δεν είχα και δεν έχω με οποιονδήποτε λογαριασμό στη λίστα.

2. Καμμία απολύτως παρέμβαση στα στοιχεία που εγώ ζήτησα και έλαβα από τις Γαλλικές αρχές δεν έχω κάνει - παρέδωσα στους αρμόδιους τα πλήρη στοιχεία που μου παραδόθηκαν.

3. Εάν υπάρχουν λογαριασμοί στη λίστα που αφορούν σε πρόσωπα του ευρύτερου συγγενικού μου περιβάλλοντος, είναι κάτι το οποίο δεν εγνώριζα μέχρι σήμερα.

4. Είναι αυτονόητο ότι όλοι αυτοί οι λογαριασμοί θα ελεγχθούν πλήρως για να φανεί η αλήθεια.

Δεν πρόκειται να αποδεχθώ την κατασκευή ενοχής εκεί που δεν υπάρχει ούτε να γίνω εξιλαστήριο θύμα σε αυτήν την υπόθεση. Άλλωστε με δική μου πρωτοβουλία φρόντισα να έρθουν τα στοιχεία αυτά στην Ελλάδα και τα παρέδωσα στον ΣΔΟΕ για να γίνει έλεγχος.

Ζητώ να έρθουν όλα τα στοιχεία στο φως - ονομαστικά και άμεσα - και να γίνει πλήρης διερεύνηση».

Aυτός ο άνθρωπος με την υπογραφή του μας έβαλε στην κόλαση των Μνημονίων.

Η εμπλοκή του κ. Παπακωνσταντίνου στην λίστα Λαγκάρντ για χάρη των εξαδέλφων του αποδεκνύει πόσο επικίνδυνος είναι ο πολιτικός που μαζί με τον Προβόπουλο υπέγραψε το πρώτο Μνημόνιο, βάζοντας την Ελλάδα στην κόλαση της Τρόικας.

Η υπογραφή του Παπακαωνσταντίνου, ενός ανθρώπου που λειτούργησε πέρα από το Νόμο-αν αποδειχθεί ότι αλλοίωσε δημόσιο έγγραφο επιβάλλει την Εξεταστική για το Μνημόνιο.

Είναι έγκλημα η καταψήφισή της από την ΔΗΜΑΡ, το ΠΑΣΟΚ και τη ΝΔ.

Ποιες είναι οι εξαδέλφες του Παπακωνσταντίνου που βρίσκονται στη λίστα

Ποιές είναι οι ξαδέλφες του Παπακωνσταντίνου που βρίσκονται στην λίστα Λαγκάρντ

Oι εξαδέλφες του κ. Παπακωνσταντίνου είναι η Ελένη και η Μαρίνα Παπακωνσταντίνου, κόρες του πρώην υπουργού Εξωτερικών της ΝΔ Μιχάλη Παπακωνσταντίνου. Είναι και οι δύο δικηγόροι και παρέλαβαν το δικηγορικό γραφείο του πατέρα τους, μετά τον θάνατό του.


Δεν υπάρχουν σχόλια: