Παρασκευή 29 Ιουνίου 2012

Από την Πόλη, ως την Πάργα... Μιά μουσική περιήγηση του Ηπειρώτη μουσικού Νίκου Παπακώστα που καταχειροκροτήθηκε και άφησε άριστες εντυπώσεις.


Μια μουσική περιήγηση στο χώρο και το χρόνο που ξεκινά από την Πόλη και καταλήγει στην Ήπειρο πάντα είναι γοητευτική, ωστόσο με φόντο την Πάργα το μουσικό ταξίδι που μας προσέφερε η μουσική παράσταση «Ανατολικό Τόξο» του Ηπειρώτη συνθέτη και ποιητή Νίκου Παπακώστα, ήταν κάτι παραπάνω από μαγικό.


Την οργάνωση της εκδήλωσης είχε αναλάβει ο Ναυτικός Όμιλος Πάργας στα πλαίσια της Ναυτικής Εβδομάδας και όπως τόνισαν τα μέλη του στόχος του Συλλόγου ήταν και θα συνεχίσει να είναι να προσφέρει στον τόπο όχι μόνο ναυταθλητικό αλλά και πολιτιστικό έργο πάντα με αίσθημα ευθύνης.


«Ο Ναυτικός όμιλος οργάνωσε τη σημερινή εκδήλωση στο πλαίσιο της Ναυτικής Εβδομάδας πάντα συνεπής και στην πολιτιστική του προσφορά.
Πιστεύω του συλλόγου μας είναι ότι η βαριά βιομηχανία- όπως συνηθίζεται να λέγεται- της Ελλάδα δεν είναι μόνο ο τουρισμός αλλά πρωτίστως, ο πολιτισμός της. Ετσι οι τουριστικές μας στρατηγικές και πρακτικές πρέπει απαραίτητα να φιλτράρονται μέσα από το πολιτισμικό μας δεδομένο.
Σκεφτήκαμε λοιπόν πως αυτούς τους δύσκολους καιρούς με όλη αυτή τη μιζέρια και μαυρίλα που ντύθηκε η καθημερινότητά μας η καλύτερη αντίδραση ή αν θέλετε η καλύτερη άμυνα είναι η επίθεση με πολιτισμό. Οι ποιητές μας, οι στιχουργοί μας, οι μουσικοί μας, οι υπέροχες φωνές των καλλιτεχνών μας φτιάχνουν τα πιο εξελιγμένα και διαχρονικά πολιτισμικά όπλα. Μ' αυτά τα όπλα λοιπόν οχυρώσαμε και τη σημερινή βραδιά, που την αφιερώνουμε- ως ένα ευχαριστώ- στον παργινό ποιητή και στιχουργό Βαγγέλη Λιάρο ή όπως είναι ευρύτερα γνωστός Άλκη Αλκαίο» τόνισε εκ μέρους του Ναυτικού Συλλόγου η κα Έλσα Υφαντή, η οποία μίλησε για τη ζωή και το έργο του Άλκη Αλκαίου, ο οποίος τιμήθηκε από το σύλλογο με πλακέτα την οποία παρέλαβε ο αδερφός του από τον αντιπεριφερειάρχη Πρέβεζας κ. Στράτο Ιωάννου.

IMG 3326

Στη συνέχεια ανέλαβαν δράση ο Δημήτρης Μπάσης, ο Κώστας Ξυλάς και η Νάντια Καραγιάννη οι οποίοι με τις μοναδικές φωνές τους ταξίδεψαν το κοινό για περισσότερες από δύο ώρες από την Πόλη μέχρι την Πάργα με τραγούδια από τον 15ο μέχρι τον 19ο αιώνα.

www.atpreveza.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: