Τρίτη 17 Μαΐου 2011

O Σοντομίκ και ο πετί Νικολά.



Όποιος παρακολουθεί συστηματικά την πολιτική ζωή της Γαλλίας, θα έχει υπόψη του πως βρομάει καμαρίλα και ίντριγκα. Σιγά το νέο, θα μου πεις: η πολιτική ζωή κάθε χώρας έχει ακριβώς το ίδιο άρωμα. Σωστά, εδώ όμως μας ενδιαφέρει η Γαλλία. Αν μελετήσει κανείς την πολιτική πορεία του Στρος-Καν, τις επιλογές του ήδη από τη δεκαετία του '80, τον προσεκτικά διαλεγμένο γάμο του, την έξυπνη "μεταστροφή" του την κατάλληλη στιγμή, αν τα συνθέσει κανείς αυτά, θα διαπιστώσει πως μπορεί να καταλογίσει πολλά στο Ντομινίκ, αλλά σίγουρα όχι βλακεία. Ο Ντομινίκ είναι οππορτουνιστής, αριβίστας, εξουσιολάγνος, άπληστος -αλλά με τίποτα δεν είναι βλάκας.

Όπως ακριβώς και το "αρνητικό" του στην πολιτική ζωή της χώρας αυτής: ο τωρινός πρόεδρος, ο πετί Νικολά. Και οι δύο έχουν προδώσει και δαγκώσει το χέρι που τους ανέδειξε, που τους έδωσε τη μικρή σπρωξιά για να βγουν στο προσκήνιο -με πλούσια ανταλλάγματα φυσικά. Το έκαναν όμως προσεκτικότατα, ώστε να τους χρεωθεί μεν, να μην πλήξει την καριέρα τους δε: η απόδειξη είναι πως ο ένας κατέκτησε το υψηλότερο αξίωμα στη χώρα, ενώ ο άλλος έγινε το αφεντικό ενός καθόλου τυχαίου διεθνούς οργανισμού.

Ο Ντομινίκ και ο Νικολά είναι άσπονδοι φίλοι: αν ο Ντομινίκ κατέκτησε τη θέση που έχει αυτή τη στιγμή, το χρωστάει λιγάκι στο Νικολά. Τι κι αν ο ένας είναι σοσιαλιστής (λέμε τώρα) και ο άλλος δεξιός; Ο Νικολά πάντως δεν ενοχλήθηκε καθόλου από τέτοιες λεπτομέρειες, όταν επέλεξε τους συνεργάτες του.

Μόνο που σε αυτή τη φάση, ένα χρόνο και κάτι πριν από τις εκλογές, στις οποίες διαφαίνεται συντριπτική ήττα του Νικολά, ο Ντομινίκ μοιάζει να είναι ακριβώς αυτός από τον οποίο πρόκειται να ηττηθεί ο νυν πρόεδρος, σύζυγος Κάρλας. Τι ειρωνεία ε; Όπως ο Νικολά είχε προκαλέσει την ήττα του "πολιτικού του πατέρα"  Σιράκ, έτσι και ο Ντομινίκ φαίνεται πως θα εκθρονίσει τον ευεργέτη του. Η ιστορία επαναλαμβάνεται κι είναι γεμάτη Βρούτους.

Επανέρχομαι από εκεί που ξεκίνησα: ο Ντομινίκ είναι σίγουρα ιντριγκαδόρος, δολοπλόκος και αριβίστας, αλλά δεν είναι βλάκας. Και μόνον ένας βλάκας θα παρενοχλούσε σεξουαλικά την καμαριέρα ενός πολυτελούς ξενοδοχείου στο οποίο διέμεινε κατά τη διάρκεια επαγγελματικού ταξειδιού, και μάλιστα στις Ηνωμένες Πολιτείες (κράτος που είναι γνωστό για την "ευαισθησία" του σε τέτοια θέματα). Ειδικά όταν είναι κοινό μυστικό πως αυτά τα ξενοδοχεία παρέχουν special services στους υψηλούς πελάτες τους, τηρώντας άκρα μυστικότητα.

Τέλοσπάντων, αυτό που θέλω να πω είναι πως αν ο Ντομινίκ μας είχε κ..βλες (είναι γνωστό άλλωστε πως είναι "ατακτούλης", δεν είναι η πρώτη φορά που κατηγορείται για σεξουαλικό σκάνδαλο), μπορούσε εύκολα, παστρικά και με εχεμύθεια να τις ικανοποιήσει, χωρίς να διακινδυνεύει να βρεθεί σε "άκομψες καταστάσεις", όπως η σύλληψη μέσα στη μπίζνες κλας του αεροπλάνου, η κράτηση από την αμερικάνικη αστυνομία και οι ανακρίσεις. Είμαι απόλυτα βέβαιη πως έχει ξαναϊκανοποιήσει τις κ..βλες του πλειστάκις, με πολύ διακριτικότερο τρόπο.
Ξέρουμε όμως όλοι μας, πόσο διψάει η πλέμπα για λίγο σεξ, πόσο γουστάρει κλειδαρότρυπα και πόσο τσιμπάει στο δόλωμα του κρεβατιού των σελέμπριτις, ειδικά αν κάτι  ψιλο-αντιπαθητικά σελέμπριτις υποκύπτουν σε απαγορευμένους καρπούς ή παρενοχλούν σεξουαλικά φτωχά κοριτσάκια. Το έχουμε δει πολλές φορές το εργάκι, ειδικά σε αμερικάνικο έδαφος.

Ήταν εύκολα προβλέψιμο πως ειδικά η πλέμπα της Γαλλίας και των χωρών που μπλέχτηκαν με το ΔΝΤ θα έπεφτε στη λούμπα του σεξοσκάνδαλου και της σαπουνόπερας. Είναι επίσης εύκολα ερμηνεύσιμο το γιατί το σκάνδαλο ξεσπά σε αυτή τη συγκυρία. Ο πετί Νικολά -και αρκετοί άλλοι- θα τρίβουν τα χέρια τους με ικανοποίηση από τις εξελίξεις.

Μην τσιμπάτε, λοιπόν.

Αναγνώστης

Δεν υπάρχουν σχόλια: