Τετάρτη 11 Μαΐου 2011

Γιατί να μην απεργούν 365 μέρες τον χρόνο;


Σήμερα απεργούν και τα ΜΜΕ.
Σήμερα θα αναπνεύσουμε, έστω και για μία ημέρα, καθαρό αέρα, που δεν θα είναι μολυσμένος από την δυσοσμία που αναδύεται από τα τηλεοπτικά κανάλια.
Σήμερα δεν θα λερώσουμε τα χέρια μας κρατώντας κάποια εφημερίδα.
Σήμερα δεν θα θολώσει η όρασή μας από κατάπτυστες «ενημερωτικές» ἤ «ψυχαγωγικές» εκπομπές.
Σήμερα δεν θα ενοχληθεί η ακοή μας από τις κακοφωνίες, τις ύβρεις και τα ψέμματα εκείνων των δημοσιογράφων που έχουν παροπλίσει την συνείδησή τους, έχουν πασπαλίσει την γραφίδα τους με χρυσόσκονη και έχουν βουτήξει την γλώσσα τους στο βούρκο.
Σήμερα δεν θα νοιώσουμε την γεύση της επίπλαστα πικρής καθημερινότητας.
Σήμερα από τα κανάλια θα λείψουν τα πάσης φύσεως σεξουαλικά υπονοούμενα, από τις πρωϊνές, μεσημβρινές και βραδυνές εκπομπές, που βιάζουν την ψυχαγωγία μας.
Σήμερα οι τηλεπαρουσιαστές και οι τηλεμαϊντανοί, γυναίκες, άνδρες και οι «άλλες», δεν θα ξεσαλώσουν με αναφορές  στο μήκος των γεννητικών οργάνων, δεν θα σκάνε σε ψεύτικα γέλια με διάφορα σεξουαλικά υπονοούμενα, δεν θα μάθουμε την γνώμη που έχει ο περιπτεράς ἤ η γειτόνισσα κάποιας ακκιζόμενης  χαζογκομενίτσας που με αγωνία έχει στήσει καραούλι, για την ανεύρεση ενός χορηγού.
Σήμερα τα σύμβολα του αμοραλισμού, της υπέρτατης αμάθειας, της νεοελληνικής ακαλαισθησίας και του τηλεοπτικού νεποτισμού δεν θα χαλάσουν την αισθητική μας.
Σήμερα απεργούν όλοι : Τρέμη, Τσίμας, Καμπουράκης, Χασαπόπουλος, και τα άλλα τα παιδιά.
Σήμερα απεργούν επίσης : Κωστόπουλος, Μενεγάκη, Λιάγκας και οι λοιποί.
Σήμερα δεν θα μου λείψει κανείς από δαύτους.
Ένα πράγμα μόνο με φοβίζει : οι επαναλήψεις.


Αναγνώστης

Δεν υπάρχουν σχόλια: