Τετάρτη 4 Δεκεμβρίου 2019

Κύριε Καχριμάνη, πρόσφυγες δεν έχει μόνο ο Κατσικάς αλλά και η Φιλιππιάδα!!!


Διαβάσαμε πρόσφατα τις αποφάσεις της Οικονομικής Επιτροπής της Περιφέρειας Ηπείρου για δημοπρατήσεις έργων για την ασφάλεια και των προσφύγων

Συγκεκριμένα με το ένα έργο, προϋπολογισμού 260.000 ευρώ, θα κατασκευαστεί πεζοδρόμιο, επί της εθνικής οδού και στον αριστερό κλάδο,  στην περιοχή Ιωάννινα- Αεροδρόμιο- Άγιο Ιωάννη, όπου υπάρχει αυξημένη κίνηση πεζών λόγω της φιλοξενίας προσφύγων στην πρώην Παιδόπολη «Αγία Ελένη».
Με το δεύτερο έργο, προϋπολογισμού 104.500 ευρώ πρόκειται να γίνει ηλεκτροφωτισμός της 2ης επ. οδού στην περιοχή εγκατάστασης προσφύγων στην Κατσικά.  


Αυτά για τις δομές φιλοξενίας των Ιωαννίνων. Για το χώρο φιλοξενίας προσφύγων στο πρώην στρατόπεδο Πετροπουλάκη στη Φιλιππιάδα τίποτε; Ή μήπως εκεί είναι πεντάστερο. Για όσους γνωρίζουν την τοποθεσία ξέρουν ότι πρέπει να γίνουν και πεζοδρόμια μέχρι τη Φιλιππιάδα και ο φωτισμός είναι ανυπαρκέστατος. 

Κύριε Αντιπεριφερειάρχα και κύριε δήμαρχε, ας δούμε το θέμα και ας πιέσουμε και λίγο περισσότερο πριν πλακώσει ο χειμώνας. Έξάλλου," οι πρόσφυγες κάποτε θα φύγουν" τα έργα όμως θα μείνουν. Ας πάρει και ο τόπος κάτι οι κάτοικοι του οποίου  με τόση αγάπη αγκάλιασαν τους πρόσφυγες, ( εκτός του γεγονότος του σχολείου).

romiazirou.blogspot.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: