Τρίτη 31 Δεκεμβρίου 2019

Πρόσκληση της Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας για συμμετοχή σε τουρνουά ποδοσφαίρου 5Χ5



Αγαπητοί συμπατριώτες,
Χρόνια πολλά, καλή χρονιά,
Το Διοικητικό Συμβούλιο της Πανηπειρωτικής έχοντας σταθερά στον προσανατολισμό του τα προβλήματα των νέων απόδημων Ηπειρωτών αλλά και το πώς με τις δράσεις της θα βοηθηθούν οι Αδελφότητες και οι Σύλλογοί μας, ιδιαίτερα με συμμετοχή νέων, αποδέχτηκε την εισήγηση της Επιτροπής Νεολαίας για να διοργανώσει το 3ο Τουρνουά Ποδοσφαίρου 5Χ5 Συλλόγων Απόδημων Ηπειρωτών, συνεχίζοντας έτσι την επιτυχημένη πρωτοβουλία που ανέλαβαν μια σειρά από Σύλλογοι στο παρελθόν.
Στόχος μας, πέρα από την επιτυχία του τουρνουά στο αγωνιστικό του κομμάτι είναι η διοργάνωση του τουρνουά να αποτελέσει αφορμή για τους συλλόγους να κινητοποιήσουν όσο γίνεται περισσότερα μέλη τους, ιδιαίτερα νέους, όχι μόνο αυτούς που θα αγωνιστούν στο τουρνουά αλλά και όσους συμβάλουν σε όλες τις πλευρές της προετοιμασίας του. Θεωρούμε ότι μπορεί να αποτελέσει μια ευκαιρία για να βελτιωθεί η λειτουργία των συλλόγων, να γίνει πιο ζωντανή. Τα πρώτα δύο τουρνουά συσσώρευσαν ήδη μια σημαντική πείρα για το πώς μπορούν να επιτευχθούν οι στόχοι αυτοί.
Η συμμετοχή των συλλόγων στο τουρνουά δεν αφορά μόνο τους 5-10 παίκτες, το αγωνιστικό κομμάτι. Προϋποθέτει προετοιμασία που μπορεί και πρέπει να είναι ολόκληρου του συλλόγου, με την ενεργή συμβολή και συζήτηση τουλάχιστον στο ΔΣ και όπου υπάρχουν των επιτροπών νεολαίας (αν δεν υπάρχουν μπορούν να δημιουργηθούν με την ευκαιρία του τουρνουά).
Για παράδειγμα, τα υπάρχοντα γήπεδα 5Χ5 έχουν κατά κανόνα σημαντικό κόστος. Από την άλλη αρκετοί δήμοι διαθέτουν τέτοια γήπεδα. Η ΠΣΕ, με την συνδρομή και των συλλόγων θα απευθυνθεί στους δήμους και θα ζητήσει την παραχώρηση των υποδομών τους.
Η άθληση για το λαό και τη νεολαία δεν είναι προνόμιο. Είναι καθημερινή ανάγκη και δικαίωμα και σαν Πανηπειρωτική διεκδικούμε την ύπαρξη δημόσιων χώρων άθλησης
Καλούμε τις Ομοσπονδίες, τους συλλόγους και τις Ενώσεις, τις αδελφότητες μέλη της ΠΣΕ, να στείλουν αντιπροσώπους στην 1η συνάντηση διοργάνωσης του τουρνουά, ώστε να συζητηθούν τα θέματα της δράσης, να καθοριστεί η ομάδα δουλειάς και να μοιραστούν χρεώσεις για την άρτια διεξαγωγή, το Σάββατο 18 Ιανουαρίου 2020 στις 12.30μμ στα γραφεία της ΠΣΕ.
Για το Διοικητικό Συμβούλιο
           Ο Πρόεδρος                                                          Ο Γεν. Γραμματέας
Χρυσόστομος (Μάκης) Χήτος – Κιάμος                               Σωτήρης Κολιούσης

Δεν υπάρχουν σχόλια: