Δευτέρα 23 Δεκεμβρίου 2019

Μουσικό Σχολείο Άρτας - Επίσκεψη στο οικοτροφείο "Αίολος". ΦΩΤΟ.



Την Παρασκευή στις 20 του Δεκέμβρη ολοκληρώθηκε ο κύκλος των δράσεων που υλοποιήθηκαν από το Μουσικό Σχολείο Άρτας με αφορμή την Παγκόσμια ημέρα ατόμων με αναπηρία (3 Δεκεμβρίου), με την επίσκεψη των μαθητών μας στο οικοτροφείο «Αίολος». Η συνεργασία με το οικοτροφείο είχε ξεκινήσει στα μέσα Νοεμβρίου με την φιλοξενία στο χώρο του σχολείου της εξαιρετικά ενδιαφέρουσας έκθεσης με τον τίτλο «Παρόντες». Ακολούθησε η επίσκεψη ψυχολόγων και κοινωνικών λειτουργών δομών της πόλης μας και η υλοποίηση δράσεων σε σχέση με την αναπηρία και την ψυχική ασθένεια. Οι δράσεις κορυφώθηκαν με τη συμμετοχή του Μουσικού Σχολείου στη κοινή δράση των δομών Αμεα στις 3 του Δεκέμβρη του 2019.
Την περασμένη Παρασκευή η Α’ και Β’ Λυκείου του σχολείου μας επισκέφτηκε το οικοτροφείο, όπου τα παιδιά έψαλαν κάλαντα των Χριστουγέννων και τραγούδησαν κάποια κομμάτια που είχαν ετοιμάσει. Στη συνέχεια ανταποκρίθηκαν στο όμορφο κάλεσμα των ενοίκων και για άλλα κάλαντα των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς, τα οποία τραγουδήθηκαν από όλους μαζί. Η σχέση του Μουσικού Σχολείου με το οικοτροφείο «Αίολος» έχει ξεκινήσει εδώ και αρκετά χρόνια και γι’ αυτό ευχαριστούμε τους υπεύθυνους της δομής, οι οποίοι μέσα από αυτήν την συνεργασία χαρίζουν σε εμάς και τους μαθητές μας ιδιαίτερες στιγμές και πολύτιμες εμπειρίες.
Ευχαριστούμε από καρδιάς τους εργαζόμενους και τους ενοίκους του οικοτροφείου «Αίολος» για τη ζεστή φιλοξενία και τους μαθητές μας για τη διάθεση τους να είναι ενεργοί πολίτες και να συμβάλλουν στη σχέση που έχει αναπτύξει το σχολείο με όλες τις δομές της περιοχής, που έχουν ως αντικείμενο τη φροντίδα των ατόμων με αναπηρία. Τέλος, ανταποκρινόμενοι στη πρόσκληση που δεχτήκαμε, ευελπιστούμε ότι η επόμενη συνάντηση μας θα γίνει σύντομα.







Οι υπεύθυνοι εκπαιδευτικοί
Παναγιώτης Γιαννούτσος
Κωνσταντίνα Τόλη
Ανθούλα Ζιώρη

Δεν υπάρχουν σχόλια: