Τρίτη 17 Δεκεμβρίου 2019

Η κυβέρνηση τιμωρεί την εργασία φωνάζει γεωργοκτηνοτρόφος που χάνει το κατ΄ επάγγελμα


Ένας παραγωγός από το Βόλο φωνάζει και ζητάει παρεμβάσεις για το πρόβλημά του.

Όπως λέει μιλώντας στον ΑγροΤύπο ένας αγανακτισμένος αγροκτηνοτρόφος από το Βόλο: «έχω 50 στρέμματα χωράφι και μερικές αγελάδες, είμαι ασφαλισμένος ως κατ' επ'άγγελμα αγρότης, πληρώνω 115 ευρώ το μήνα ΕΦΚΑ, αλλά πρόσφατα πήγα στο ΚΕΠΠΥΕΛ να πάρω βεβαίωση για το κατ' επάγγελμα και δεν μου την έδωσαν γιατί, όπως μου είπαν δεν τη δικαιούμαι επειδή δουλεύω παράλληλα ως εργάτης σε ένα τυροκομείο και εργάζομαι παράλληλα πάνω από το όριο των 5 μηνών που έχουν βάλει τα αρμόδια υπουργεία, ώστε να μπορώ να παίρνω την βεβαίωση του κατ΄ επάγγελμα».
Όπως μας ανέφερε ο συγκεκριμένος αγρότης επειδή δεν μπορεί να πάρει τη βεβαίωση γιατί τόλμησε και επέλεξε να δουλέψει... παραπάνω για να θρέψει την οικογένειά του, δεν έχει δυνατότητα πρόσβασης στις συνδεδεμένες ενισχύσεις για τα ζώα του που γεννούν
Ο αγρότης επικοινώνησε και με το ΥπΑΑΤ, αλλά όπως μας είπε... φως δεν είδε γιατί υπάρχει Νόμος που λέει ότι άμα εργάζεσαι παράλληλα και έχεις κι άλλο εισόδημα (π.χ. ως εργάτης), πρέπει να εργάζεσαι για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα ετησίως, για να μη χάσεις το κατ' επάγγελμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: