Κυριακή 16 Ιουνίου 2019

Συνταγές από τον Ηπειρώτη chef Τάσο Τόλη : Κρύα σούπα με ντομάτα


Υλικά για 4-6 άτομα
1,5 κιλό ώριμες ντομάτες
2 αγγούρια
3 πράσινες πιπεριές
2 σκ. σκόρδο, λιωμένες
1 κρεμμύδι
8 κ.σ. ελαιόλαδο
6-7 κ.σ. ξίδι
3 φέτες ψωμί
1/2 κ.κ. μπούκοβο
Αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση συνταγής.
Πλένετε τις ντομάτες, τις πολτοποιείτε στο μπλέντερ. Καθαρίζετε το αγγούρι, αφαιρούμε τους σπόρους και το ψιλοκόβουμε, όπως και το κρεμμύδι.
Ψιλοκόψτε, επίσης, τις πιπεριές,
Σε μια σουπιέρα αναμειγνύετε τις ντομάτες, τον ντοματοπολτό, το αγγούρι, τις πιπεριές, το σκόρδο, την ψίχα του ψωμιού τριμμένη με το χέρι, το μπούκοβο, το ξίδι και όσο αλάτι θέλουμε.
Προσθέστε 1 λίτρο κρύο νερό, ανακατέψτε και αφήστε στο ψυγείο για 2-3 ώρες.

Τοποθετείστε όλα τα υλικά σ’ ένα μπλέντερ, αλέθουμε καλά και περνάμε από σήτα κι κατόπιν σερβίρετε κρύα , γαρνίροντας με φέτες από αγγούρι ντομάτα φύλλα βασιλικού η δυόσμου.








Τάσος Τόλης
Επίτιμος Πρόεδρος Λέσχης Αρχιμαγείρων Ελλάδος








romiazirou.blogspot.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: