Πέμπτη 13 Ιουνίου 2019

Παγκόσμια Διαμαρτυρία Για Τα Γαϊδουράκια Της Σαντορίνης Και Τη Φριχτή Μεταχείρισή Τους



Ουάσιγκτον, Λονδίνο, Άμστερνταμ, Παρίσι, Σίδνεϊ, Βερολίνο από τις 10-16 Ιουνίου.
Η Πανελλαδική Φιλοζωική και Περιβαλλοντική Ομοσπονδία [Π.Φ.Π.Ο.] στηρίζει την Παγκόσμια διαμαρτυρία της PETA , -της μεγαλύτερης στο κόσμο οργάνωσης για τα δικαιώματα των ζώων-, στις ελληνικές Πρεσβείες των Ουάσιγκτον, Λονδίνο, Άμστερνταμ, Παρίσι, Σίδνεϊ, Βερολίνο, που πραγματοποιείται αυτή την εβδομάδα και μέχρι τις 16 Ιουνίου, για την κακομεταχείριση των γαϊδουριών και μουλαριών στη Σαντορίνη και τη χρήση τους σαν «γαϊδουράκια-ταξί».

Το περασμένο καλοκαίρι και κατόπιν δράσεων και διαμαρτυρίας που έγινε στο νησί από την Ομοσπονδία μας αλλά και από άλλους φιλοζωικούς φορείς και οργανώσεις είχε γίνει συνάντηση με τις τοπικές Αρχές με σκοπό την επίλυση του σοβαρού αυτού θέματος.
Μετά τη συνάντηση αυτή επήλθαν κάποιες μικρές βελτιώσεις , οι οποίες όμως προφανώς δεν αρκούν . Η πραγματικότητα είναι ότι τα ζώα αυτά κάτω από τις πλέον αντίξοες συνθήκες και το καυτό ήλιο συνεχίζουν να παρέχουν εργασία πολλών ωρών ανεβοκατεβαίνοντας τα περίπου 520 λειασμένα από τον ήλιο και τη χρήση σκαλοπάτια, φορτωμένα με τουρίστες και αποσκευές, ενώ στο τέλος της μέρας έχουν να διανύσουν αρκετά χιλιόμετρα, ήδη επιβαρυμένα, μέχρι να γυρίσουν στους στάβλους τους.
Σημειωτέον ότι κατά τη διάρκεια της χειμερινής σαιζόν, πολλές είναι οι καταγγελίες κακοποίησης ιπποειδών που χρησιμοποιούνται κυρίως για μεταφορές μπαζών σε οικοδομές.


Όμως στον 21ο αιώνα δεν είναι δυνατόν να χρησιμοποιούμε μεθόδους μεταφοράς ανθρώπων και υλικών που ανάγονται στο πολύ παλιό παρελθόν .
Η απαγόρευση χρήσης των ζώων για αυτό το σκοπό και η χρήση σύγχρονων μέσων μεταφοράς, όπως ανελκυστήρες κλπ, όπως συμβαίνει σε όλη την Ευρώπη, είναι η μόνη λύση.
Η Κυβέρνηση και οι τοπικές Δομές οφείλουν χωρίς καθυστέρηση να ανακοινώσουν μέτρα και προγραμματισμό ούτως ώστε το νησί να περάσει σταδιακά στον πολιτισμό λαμβάνοντας ταυτόχρονα μέτρα για την αποκατάσταση των ανθρώπων που τόσα χρόνια έχουν συνδέσει το εισόδημά τους με αυτόν τον τρόπο εκμετάλλευσης των ζώων.




Πανελλαδική Φιλοζωική Περιβαλλοντική Ομοσπονδία https://pfpo.gr/
Το σύνθημα της PETA είναι: Τα ζώα δεν υπάρχουν για να κάνουμε σε αυτά πειράματα, να τα τρώμε, να τα φοράμε, να διασκεδάζουμε με αυτά ή να τα εκμεταλλευόμαστε με άλλους τρόπους. Η οργάνωση αντιτίθεται στον σπισισμό: μια ιδεολογία που κατατάσσει τους ανθρώπους ως ανώτερα όντα σε σχέση με τα υπόλοιπα.

Πηγή; petpet.news
fanpage.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: