Δευτέρα 24 Ιουνίου 2019

10 χρόνια Μουσικό Σχολείο Άρτας



Το Μουσικό Σχολείο Άρτας, ιδρύθηκε το Σεπτέμβρη του 2009 και λειτούργησε την πρώτη χρονιά με 11 μαθητές στην Α΄ Γυμνασίου. Το 2019 το σχολείο αριθμεί 241 μαθητές και σε αυτά τα 10 χρόνια λειτουργίας του με βασικούς άξονες την εκπαίδευση και τον πολιτισμό και με ολιστική προσέγγιση της εκπαιδευτικής διαδικασίας στοχεύει στην κατάκτηση της γνώσης και παράλληλα στην αισθητική καλλιέργεια και την πνευματική ανάπτυξη των μαθητών. Μέσα από τις πολυποίκιλες δράσεις στα 10 χρόνια λειτουργίας δημιουργεί τις συνθήκες για ίσες ευκαιρίες, δημιουργία, έκφραση, ομαδικότητα, εφόδια  που εξελίσσουν τους μαθητές μας σε ενεργούς πολίτες με ανθρώπινες αξίες.
Με τη λήξη της φετινής σχολικής χρονιάς γιορτάζουμε τη συμπλήρωση των 10 χρόνων λειτουργίας μας, με διήμερο μουσικής, λόγου και εικόνας, στις 25 και 26 Ιουνίου 2019, στον αύλειο χώρο της Παρηγορήτισσας, στις 21.00 το βράδυ.
Στις 25 Ιουνίου στην έναρξη του διήμερου, Μουσικό Σύνολο καθηγητών του σχολείου θα παρουσιάσει σύνθεση επετειακή ενώ στη συνέχεια, σύνολο κρουστών και σύνολο μαθητών της Α΄ Γυμνασίου θα συνεργαστούν στη σκηνή και θα μας μεταφέρουν μουσικές της γης. Θα ακολουθήσουν παραδοσιακά και σύγχρονα τραγούδια από την Ιταλία, την Ισπανία, το Βέλγιο, την Πορτογαλία και την Ελλάδα, από το μουσικό σύνολο Erasmus του σχολείου μας, ενώ Σύνολο Ελεύθερης Έκφρασης του Λυκείου, θα παρουσιάσει γνωστές και αγαπημένες μουσικές συνθέσεις σπουδαίων κλασικών δημιουργών σε τζαζ διασκευή. Η πρώτη μέρα θα κλείσει με Σύνολο Ελεύθερης Έκφρασης του Λυκείου που θα ερμηνεύσει τραγούδια από τις περιοχές της Ηπείρου, της Μακεδονίας, της Σμύρνης, της Κωνσταντινούπολης, της Μικράς Ασίας, του Ανατολικού Αιγαίου, καθώς και συνθέσεις από τη Λόγια Παράδοση της Ανατολής.
Στις 26 Ιουνίου η έναρξη θα γίνει με λαϊκό τραγούδι και στη συνέχεια το «Σύνολο Ανατολικής Μουσικής» του σχολείου μας θα παρουσιάσει μια επιλογή τραγουδιών από το Θανάση Παπακωνσταντίνου και τραγούδια που αναφέρονται στη ''μάνα''. Το διήμερο θα κλείσει με τραγούδια από τη μουσική παράδοση της Μ. Ασίας και τον αποχαιρετισμό της Γ΄ Λυκείου.
Μεταξύ των Μουσικών Συνόλων παρουσιάζονται στατιστικά στοιχεία που αφορούν την εξέλιξη του σχολείου, γίνεται αναφορά στις εκπαιδευτικές δράσεις του σχολείου, στη συμμετοχή στα ευρωπαϊκά προγράμματα Εrasmus και στους διαγωνισμούς καθώς και στις δράσεις ανάδειξης του φυσικού και ιστορικού περιβάλλοντος της περιοχής μας. Στο χώρο θα φιλοξενείται έκθεση με τις αφίσες των συναυλιών της δεκαετίας.
Σας προσκαλούμε όλους, μικρούς και μεγάλους, σ’αυτή τη μεγάλη γιορτή του σχολείου μας, στις 25 και 26 Ιουνίου στις 21.00 το βράδυ, στο μεγαλειώδες μνημείο του τόπου μας, στην Παρηγορήτισσα.

Η Διευθύντρια
Ανθούλα Ζιώρη

Δεν υπάρχουν σχόλια: