Παρασκευή 21 Ιουνίου 2019

"Δεν εγκαταλείπω την πολιτική" λέει ο Αντ. Μπέζας- Το παρασκήνιο της μη υποψηφιότητάς του


Ο πρώην υφυπουργός Αντώνης Μπέζας, με δήλωσή του, μετά τον αποκλεισμό του από το ψηφοδέλτιο της Ν. Δ. στη Θεσπρωτία, που όλα δείχνουν ότι δεν τον ανέμενε, αφού είχε δραστηροποιηθεί προεκλογικά με λειτουργία γραφείων, εκτύπωση καρτών και επισκέψεις σε χωριά,  καλεί σε δημόσια δήλωσή του τους Θεσπρωτούς και τους  Ηπειρώτες σε πανστρατιά υποστήριξης της Ν. Δ. Παράλληλα σε συνέντευξή του στο ραδιόφωνο της ΕΡΤ και στη Βάσω Γκόρου τόνισε  ότι ενδεχομένως οι δύσκολες αποφάσεις προς το συμφέρον της χώρας, που πάρθηκαν, όταν ήταν κυβερνητικό στέλεχος, επηρέασαν την εικόνα και πιθανώς να μέτρησαν στην απόφαση του κόμματος να τον αποκλείσει, στο πλαίσιο της ανανέωσης, διευκρινίζοντας ότι ούτε σκάνδαλα υπάρχουν, ούτε τοπικοί ανταγωνισμοί λειτούργησαν. Η επίσημη θέση του κόμματός του επ' αυτού  είναι ότι επιχειρήθηκε ανανέωση των κομματικών υποψηφιοτήτων. Ακόμη σημείωσε με νόημα ότι ο "στρατηγός", δηλαδή ο Κυριάκος Μητσοτάκης, έχει την ευθύνη των επιλογών, που θα κριθούν με το αποτέλεσμα, το οποίο πιστεύει ότι θα είναι νικηφόρο. Ομολογώντας ότι έχει κάνει λάθη, τα οποία εντοπίζει και διοθρώνει, αλλά και επισημαίνοντας αδικίες σε βάρος του, σημείωσε ότι ο ίδιος ως υποψήφιος βουλευτής, "με την υπευθυνότητα και σοβαρότητά μου και εντιμότητά μου θα βοηθούσα τοπικά να διευρυνθεί η Ν.Δ. και προς τα δεξιά και προς την κεντροαριστερά".  

"ΑΠΛΟΣ ΑΓΩΝΙΣΤΗΣ"
Πάντως στη δημόσια δήλωση του κ. Μπέζα, δεν εκφράζεται πουθενά προσωπική πικρία, το αντίθετο απευθύνει ενθουσιαστικό κάλεσμα υπέρ της Ν.Δ. Όχι πως δεν τον απασχολεί προσωπικά  το θέμα, αλλά,  δεν θέλει, όπως άφησε να εννοηθεί στη ραδιοφωνική του συνέντευξη, την ώρα της μάχης  να ξύσει πληγές, καθώς, όπως είπε, σώφρων αυτή τη στιγμή είναι να βλέπει κανείς τη γενικότερη εικόνα, που είναι το μέλλον της χώρας, και όχι την περίπτωση ενός υποψηφίου, έστω και αν αυτός υπηρέτησε σε καίρια κυβερνητικά πόστα κατά το παρελθόν. Μάλιστα τονίζει στη δήλωσή του ότι  πάντα ήταν και εξακολουθεί να είναι  απλός αγωνιστής στη διάθεση της παράταξης.   Αυτής της δήλωσης, προηγήθηκε συνάντηση, την Τετάρτη 19 Ιουνίου 2019, με τον πρόεδρο  της Ν. Δημοκρατίς. Το τι συζητήθηκε δεν έγινε γνωστό, ούτε ο κ. Μπέζας το αποκάλυψε. Κατά συνέπεια ούτε αν ζήτησε ή πήρε υποσχέσεις για μετεκλογική αξιοποίησή του. Πάντως στη δήλωσή του διευκρινίζει ότι δεν επιδιώκει θέσεις και αξιώματα, αλλά όταν του δόθηκαν, τα υπηρέτησε με όλες του τις δυνάμεις, αφήνοντας να εννοηθεί ότι το ίδιο θα πράξει και τώρα, αν τυχόν του δοθούν, παρότι ό ίδιος, όπως αναφέρει, δεν διεκδικεί κάτι. Ολόκληρη η δήλωση του κ. Μπέζα έχει ως εξής:  «Οι συντοπίτες μου Θεσπρωτοί, αλλά και όλοι οι συμπατριώτες μου εντός και εκτός Ηπείρου, που γνώρισα και με γνώρισαν στη διάρκεια της πολύχρονης πολιτικής μου πορείας, θα έχουν διαπιστώσει ότι πάντα ως απλός αγωνιστής, τέθηκα στη διάθεση της παράταξης και συνεχίζω να είμαι, χωρίς να επιδιώκω θέσεις και αξιώματα. Αλλά και όταν αυτά μου ανατέθηκαν από τη Νέα Δημοκρατία, τα υπηρέτησα με όλες μου τις δυνάμεις. Τώρα, που σε λίγες μέρες έχουμε μπροστά μας την πιο κρίσιμη εκλογική αναμέτρηση των τελευταίων δεκαετιών, ΚΑΛΩ σε ΠΑΝΣΤΡΑΤΙΑ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΗΠΕΙΡΩΤΕΣ, ώστε ενωμένοι και δυνατοί, χωρίς αναστολές και μεμψιμοιρίες, υπό την ηγεσία του Κυριάκου Μητσοτάκη να δώσουμε νικηφόρα τη μάχη. Όλοι μαζί στον αγώνα για ισχυρή Νέα Δημοκρατία και για μια αυτοδύναμη Ελλάδα με ισχυρή ανάπτυξη!».  
ΤΟ ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ
Για μια εβδομάδα, περίπου, όπως έγινε γνωστό, πριν την ανακοίνωση των τελικών ψηφοδελτίων. απασχόλησε τα κομματικά όργανα η κάθοδος η όχι του Αντ. Μπέζα στη Θεσπρωτία, με τον έναν εκ των δύο αντιπροέδρων, τον κ. Άδωνι Γεωργιάδη, που δημόσια εκφράζεται θετικά για το πρόσωπο του κ. Μπέζα, καθώς είχαν συνεργαστεί επί κυβέρνησης Σαμαρά-Βενιζέλου στο υπουργείο Υγείας, να υπερμαχεί υπέρ της υποψηφιότητάς του. Επιλέχτηκε τελικά στο "παραένα" ο αποκλεισμός του, χωρίς, όπως τουλάχιστον κυκλοφόρησε τις πρώτες στιγμές, νωρίτερα να τον έχουν ενημερώσει για ένα τέτοιο ενδεχόμενο.   


Δεν υπάρχουν σχόλια: