Τετάρτη 12 Ιουνίου 2019

Ποιοτικό κρέας με λιγότερες εισροές


Η Animal Health Europe είναι ο επίσημος φορέας (ένωση) των ευρωπαϊκών βιομηχανιών κτηνιατρικών φαρμάκων. Πρόσφατα, η γενική γραμματέας της AHE, Roxane Feller, παραχώρησε μια ενδιαφέρουσα συνέντευξη στη Euractiv, διατυπώνοντας την άποψη ότι έχουν ωριμάσει οι συνθήκες ώστε με τη βοήθεια της τεχνολογίας να παραχθεί από τις κτηνοτροφικές μονάδες τροφή βιώσιμη και ποιοτική με ταυτόχρονη μείωση των αγροτικών εισροών.
Πιο υγιή κοπάδια σημαίνει υψηλότερη παραγωγικότητα, κατά συνέπεια πάντοτε στο επίκεντρο του κτηνοτρόφου ήταν η διασφάλιση της υγείας των ζώων του
«Κάθε τομέας έχει την υποχρέωση να μειώσει το αποτύπωμα του άνθρακα και τις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα. Τη στιγμή που οι Ευρωπαίοι πολίτες αντιπαρατίθενται σε συζητήσεις για το τι θα πρέπει ή δεν θα πρέπει να καταναλώνουν, ή πόσο φαγητό θα πρέπει να καταναλώνουν, ορισμένοι αγρότες στην ΕΕ καινοτομούν δοκιμάζοντας νέες τεχνολογίες και εργαλεία που θα τους επιτρέψουν να παράγουν ποιοτικά ζωτικά τρόφιμα με λιγότερες εισροές και πόρους, διατηρώντας υψηλά πρότυπα ευζωίας των ζώων».
Η ίδια προσθέτει ακόμα ότι «πιο υγιή κοπάδια σημαίνει υψηλότερη παραγωγικότητα, κατά συνέπεια πάντοτε στο επίκεντρο του κτηνοτρόφου ήταν η διασφάλιση της υγείας των ζώων του. Σύγχρονες προσεγγίσεις με αρωγό τις ψηφιακές τεχνολογίες δίνουν στην κτηνοτροφία έναν πιο βιώσιμο χαρακτήρα, επιτρέποντας τόσο στους παραγωγούς όσο και στους κτηνιάτρους να αναγνωρίζουν εγκαίρως τα προβλήματα υγείας και να παίρνουν προληπτικά μέτρα, να προσαρμόζουν την παροχή τροφής και νερού στα ζώα και να εφαρμόζουν φαρμακευτική αγωγή, εάν αυτό είναι απαραίτητο».

Δεν υπάρχουν σχόλια: