Παρασκευή 3 Αυγούστου 2018

Λευκή νύχτα και γιορτή σαρδέλας


Με την Λευκή Νύχτα και την Γιορτή της Σαρδέλας θα πέσει η "αυλαία" του φετινού Αυγούστου στην Πρέβεζα, με τους διοργανωτές να προσδοκούν στην επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου η οποία μπορεί -λόγω καιρού-να ξεκίνησε καθυστερημένα ωστόσο φαίνεται να κινείται πλέον σε ικανοποιητικούς ρυθμούς.
Στην Λευκή Νύχτα -η οποία έχει προγραμματιστεί για το Σάββατο 25 Αυγούστου και με βάση τα δεδομένα των προηγούμενων ετών προσελκύει χιλιάδες κόσμου από την ευρύτερη περιοχή της Ηπείρου- τα καταστήματα είναι ανοιχτά μέχρι τις πρώτες πρωϊνές ώρες, ενώ σε όλη την πόλη προγραμματίζονται εκδηλώσεις και πολιτιστικά δρώμενα.
Την Κυριακή 26 Αυγούστου διοργανώνεται από το Δήμο Πρέβεζας για μια ακόμη χρονιά η γιορτή της Σαρδέλας η οποία αναδεικνύει τους στενούς δεσμούς της Πρέβεζας με τη ναυτική παράδοση αλλά και το ψάρεμα της σαρδέλας.
Οι χιλιάδες επισκέπτες θα έχουν τη δυνατότητα να δοκιμάσουν σαρδέλα στα κάρβουνα κρασί αλλά και κηπευτικά από τους παραγωγούς της Πρέβεζας, ενώ και φέτος θα στηθεί παραδοσιακό γλέντι με την συμμετοχή χορευτικών συλλόγων από την Σέριφο, την Χαλάστρα Δήμου Δέλτα και τον Πολιτιστικό Σύλλογο Ηγουμενίτσας...

Δεν υπάρχουν σχόλια: