Παρασκευή 24 Αυγούστου 2018

Πλούσιο αυτό το τριήμερο εκδηλώσεων στην Πρέβεζα Αυγουστιάτικο φεγγάρι με γιορτή σαρδέλας και μουσική





Με ποικίλες εκδηλώσεις θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν την αυγουστιάτικη πανσέληνο οι κάτοικοι της Πρέβεζας αλλά και οι επισκέπτες της περιοχής, καθώς το υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού, η Εφορεία Αρχαιοτήτων, δήμοι και φορείς θα γιορτάσουν και φέτος το τελευταίο ολόγιομο φεγγάρι του καλοκαιριού.
Ο εορτασμός της Πανσελήνου του Αυγούστου θα κορυφωθεί την Κυριακή 26 Αυγούστου, ωστόσο με μία μοναδική συναυλία με τον Παντελή Θαλασσινό στην Παιδόπολη της λίμνης Ζηρού, γιορτάζει και αυτό το καλοκαίρι την αυγουστιάτικη πανσέληνο ο Σύλλογος «Περί Βιβλίου» Φιλιππιάδας. Η συναυλία θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 24 Αυγούστου, στις 9 το βράδυ.
Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Πρέβεζας συμμετέχει στον φετινό εορτασμό με τη διεύρυνση του ωραρίου λειτουργίας την Κυριακή 26 Αυγούστου έως και τα μεσάνυχτα τόσο για το Αρχαιολογικό Μουσείο Νικόπολης όσο και για τον αρχαιολογικό χώρο του Νεκρομαντείου, με την είσοδο για το κοινό να είναι ελεύθερη.

Με την Αυγουστιάτικη πανσέληνο συμπίπτει φέτος η γιορτή της Σαρδέλας που θα αναβιώσει και φέτος στο λιμάνι της Πρέβεζας την Κυριακή 26 Αυγούστου και ώρα 9 το βράδυ.
Οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν σαρδέλα στα κάρβουνα και άφθονο κρασί ενώ στο πλαίσιο των εκδηλώσεων, θα συμμετέχει παραδοσιακή ορχήστρα οι χορευτικοί όμιλοι από όλη την Ελλάδα , όπως είναι «Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Σερίφου», το «Χορευτικό Χαλάστρας Δήμου Δέλτα» και ο «Πολιτιστικός Σύλλογος Δήμου Ηγουμενίτσας», συνοδεία ντόπιας σαρδέλας Αμβρακικού και παραδοσιακών εδεσμάτων .
Η γιορτή της Σαρδέλας εδώ και τέσσερις περίπου δεκαετίες αποτελεί σήμα κατατεθέν για την περιοχή της Πρέβεζας και ολόκληρη την Δυτική Ελλάδα αναδεικνύοντας τους στενούς δεσμούς των κατοίκων της με την αλιεία.
Προσελκύει δε το ενδιαφέρον εκατοντάδων επισκεπτών οι οποίοι απολαμβάνουν τα παραδοσιακά εδέσματα συμμετέχοντας στην όμορφη γιορτή μέχρι το πρωί. 
Παράλληλα από την Παρασκευή ως την Κυριακή θα παρουσιαστεί από την Περιφέρεια Ηπείρου η έκθεση με τίτλο «Κερνάμε Ήπειρο», στην Πρέβεζα.
για την προώθηση των τοπικών αγροτικών προϊόντων. Η έκθεση θα γίνει στην παραλία της Πρέβεζας και οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να δοκιμάσουν τα αγνά, παραδοσιακά προϊόντα όπως λάδι, μέλι, θαλασσινά και το ξακουστό αυγοτάραχο του Αμβρακικού.
Ο θεσμός αγκαλιάζεται όλο και από περισσότερους παραγωγούς, πολλοί από τους οποίους διακρίνονται για την πρωτοπορία τους.

Το Σάββατο η αγορά της Πρέβεζας γιορτάζει και τα καταστήματα του ιστορικού κέντρου θα είναι ανοιχτά μέχρι πολύ αργά το βράδυ Μια μοναδική βραδιά, για μια νυχτερινή βόλτα στην αγορά , όπου θα συνδυαστούν οι αγορές με μεγάλες προσφορές, μουσική, χορό, κεράσματα, δράσεις και πολλές – πολλές εκπλήξεις για μικρούς και μεγάλους. Η εκδήλωση που πραγματοποιείται για τρίτη χρονιά φέτος διευρύνεται αγκαλιάζοντας περισσότερα καταστήματα και συνδυάζεται με πλήθος εκδηλώσεων που σκοπό έχουν να προσελκύσουν ακόμη περισσότερο κόσμο στην πόλη.


Καθημερινή εφημερίδα Βήμα Πρέβεζας

Δεν υπάρχουν σχόλια: