Κυριακή 19 Αυγούστου 2018

Πουλήθηκε από Έλληνα στο τουρκικό κράτος το μεγαλύτερο πανεπιστήμιο στην Αλβανία


Πουλήθηκε από τον Έλληνα επιχειρηματία Ηλία Φούτση στο τουρκικό κράτος και ειδικότερα στον   κυβερνητικό τουρκικό "Mararifτο" το μεγαλύτερο ιδιωτικό πανεπιστήμιο στην Αλβανία, το "New York University". Μαζί με αυτό, πουλήθηκαν και σχολεία, που είχε στην ιδιοκτησία του ο κ. Φούτσης.
 Σκοπός του τουρκικού οργανισμού, που αγόρασε το μέχρι τώρα ελληνικών συμφερόντων ιδιωτικό πανεπιστήμιο, είναι να  διαδώσει την τουρκική παιδεία και γλώσσα σε διάφορες χώρες με μουσουλμανικό πληθυσμό. Αναπτύσσει ήδη δραστηριότητες σε χώρες της Μέσης Ανατολής και Βόρειας Αφρικής, καθώς και στα Βαλκάνια και πρώην σοβιετικές δημοκρατίες.
 Η διαπραγμάτευση ανάμεσα στο "Maarif" και την “If Imports & Exports Investments”  του κ. Φούτση ήταν από τον Ιανουάριο του 2018 σε εξέλιξη και κορυφώθηκε τον Αύγουστο του 2018. Η εταιρεία με μοναδικό μέτοχο τον Η. Φούτση διέθετε το 65% των μετοχών του Εκπαιδευτικού Οργανισμού,  ενώ το 25% κληρονομεί η οικογένεια του  Γραμόζ Πάσκο, ο οποίος ήταν  εκ των ιδρυτών του οργανισμού και 10% στο οργανισμό κατοχύρωσης της ονομασίας το “New York University in Prage”. 

http://katoci.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: