Παρασκευή 3 Αυγούστου 2018

Στη διάθεση των αυτοκινητιστών οι «πράσινοι» σταθμοί στην Ιόνια Οδό


Η Νέα Οδός, ανακοίνωσε την ολοκλήρωση 6 νέων «πράσινων» Σταθμών Εξυπηρέτησης Αυτοκινητιστών, εκ των οποίων οι 5 στον άξονα της Ιόνιας Οδού. 

Ειδικότερα, με στόχο την αρμονική ένταξη των αυτοκινητοδρόμων στο περιβάλλον και τη συνεχή προσπάθεια προστασίας του φυσικού πλούτου κάθε όμορης περιοχής, το σύνολο των Σ.Ε.Α. στην Ιόνια Οδό (Ευηνοχωρίου, Φιλιππιάδας, Αμφιλοχίας, Αμβρακίας και Επισκοπικού), καθώς και ο νέος Σ.Ε.Α. Αταλάντης στον Α.Θ.Ε., σχεδιάστηκαν και κατασκευάστηκαν σύμφωνα με τον Κανονισμό Ενεργειακής Απόδοσης Κτιρίων. 
Αυτό σημαίνει ότι σε όλες τις κτιριακές εγκαταστάσεις, υιοθετήθηκαν και εφαρμόστηκαν οι αρχές και οι καλές πρακτικές της βιοκλιματικής αρχιτεκτονικής, όπως φυσικός φωτισμός, ηλιοπροστασία, διαμόρφωση περιβάλλοντος χώρου, χρήση τεχνολογιών ανανεώσιμων πηγών ενέργειας κ.α. Επίσης, οι νέοι «πράσινοι» Σ.Ε.Α. διαθέτουν και σύστημα βιολογικού καθαρισμού λυμάτων. Tο επεξεργασμένο νερό θα χρησιμοποιείται για την άρδευση του πρασίνου των κοινόχρηστων χώρων τους, ή και του αυτοκινητοδρόμου. 
Επιπλέον, στα ΣΕΑ Ευηνοχωρίου, Φιλιππιάδας και Επισκοπικού θα προσφέρεται δυνατότητα φόρτισης ηλεκτρικών αυτοκινήτων, καθώς και δυνατότητα ανεφοδιασμού με βενζίνη, πετρέλαιο και υγραέριο, σε συνδυασμό βέβαια, με τις κλασσικές υπηρεσίες εστίασης και αγορών. 
Η Ιόνια Οδός, έως το τέλος του χρόνου -όταν και θα λειτουργήσει το σύνολο των σταθμών φόρτισης ηλεκτρικών αυτοκίνητων- θα είναι ο πρώτος απολύτως φιλικός στην ηλεκτροκίνηση αυτοκινητόδρομος στην Ελλάδα, παρέχοντας σε 5 σημεία δυνατότητα φόρτισης.



www.proinoslogos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: