Παρασκευή 16 Μαρτίου 2018

Το Μουσικό Σχολείο Άρτας θα συμμετέχει στη δεύτερη ευρωπαϊκή συνάντηση Erasmus plus μαθητών και καθηγητών στην πόλη Montesarchio της Ιταλίας 19- 23 Μαρτίου 2018.



Το Μουσικό Σχολείο Άρτας θα συμμετέχει στη δεύτερη ευρωπαϊκή συνάντηση μαθητών και καθηγητών των πέντε σχολείων της Ευρώπης που συνεργάζονται τα σχολικά έτη 2017-2018 και 2018–2019 στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Προγράμματος Erasmus + Δράση KA2 Στρατηγικές Συμπράξεις στον τομέα της Σχολικής Εκπαίδευσης με τίτλο «Ceci nest pas une école, c'est mon école! Αυτό δεν είναι ένα σχολείο, είναι το δικό μου σχολείο!». Η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί στην πόλη Montesarchio της Ιταλίας από 19- 23 Μαρτίου 2018 με τη συμμετοχή 3 μαθητών της Α΄και Β΄Λυκείου και τριών εκπαιδευτικών του Μουσικού Σχολείου Άρτας.
Γενικός σκοπός του προγράμματος Erasmus+ είναι η συνεργασία και η δικτύωση των σχολείων στην Ευρώπη, η αλληλεπίδραση μαθητών και καθηγητών, η βίωση μιας μαθησιακής εμπειρίας σε μια άλλη ευρωπαϊκή χώρα και η ανταλλαγή καλών πρακτικών.
Η θεματική ενότητα της δεύτερης συνάντησης είναι «Το θέατρο στην εκπαίδευση». Οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί θα συμμετέχουν σε σχετικές βιωματικές εκπαιδευτικές δραστηριότητες που έχει σχεδιάσει το σχολείο υποδοχής «Instituto di Istruzione Superiore "ENRICO FERMI"», θα συνεργαστούν για την παρουσίαση κοινής θεατρικής παράστασης με θέμα τον ενεργό πολίτη στην Ευρώπη, ενώ παράλληλα θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν το ιταλικό εκπαιδευτικό σύστημα.

Οι υπεύθυνες του Προγράμματος
Poupard Nathalie ΠΕ05, υποδιευθύντρια
Πρέντζα Άννα ΠΕ02

Δεν υπάρχουν σχόλια: