Πέμπτη 15 Μαρτίου 2018

Ξεκίνησε η επεξεργασία των προτάσεων για την ανάδειξη της Αρχαίας Δωδώνης




 Με την επεξεργασία σημαντικών κι αξιόλογων προτάσεων που αποσκοπούν στην προβολή και την ανάδειξη του αρχαιολογικού χώρου της Δωδώνης αλλά και των υπολοίπων σημαντικών μνημείων της περιοχής, συνεχίζονται οι συναντήσεις της Τοπικής Ομάδας του έργου "ΙΝΤ-HERIT" που χρηματοδοτείται από το πρόγραμμα URBACT III.
Στις δύο τελευταίες τα μέλη της ομάδας ενημερώθηκαν για τα πορίσματα και τις προτάσεις των εταίρων και των εμπειρογνωμόνων του προγράμματος μετά την συνάντηση που έγινε στο Κορτρέικ του Βελγίου και στο Άρμαγκ της Ιρλανδίας.
Εκτός από τον Δήμο Δωδώνης, στο ίδιο δίκτυο μετέχουν: Baena από την Ισπανία, Mantova από την Ιταλία, Intercommunale Leiedal από το Βέλγιο, Espinho από την Πορτογαλία, Alba Iulia από τη Ρουμανία, Sigulda από τη Λετονία, Cahors από την Γαλλία και Armagh από την Ιρλανδία. 
Η διακρατική συνεργασία αναπτύσσεται σε δύο φάσεις. Η πρώτη έχει διάρκεια έξι μηνών αφορούσε όλες τις δράσεις προετοιμασίας και ήδη έχει ολοκληρωθεί. 
Η δεύτερη, με διάρκεια δύο χρόνια, βρίσκεται σε εξέλιξη και περιλαμβάνει την εκπόνηση επιχειρησιακού πλαισίου και σχεδίου δράσης για την προστασία και ανάδειξη της πολιτιστικής κληρονομιάς και την ανάπτυξη του τουρισμού.


Δεν υπάρχουν σχόλια: