Σάββατο 10 Μαρτίου 2018

Η Χάρτα του Ρήγα, στο Αρχαιολογικό Μουσείο

Αύριο Κυριακή 11 Μαρτίου, ώρα 11.30 εγκαινιάζεται στο Αρχαιολογικό Μουσείο Ιωαννίνων η περιοδική έκθεση «Η Xάρτα του Ρήγα στο Καπέσοβο. 220 χρόνια από την έκδοσή της (Βιέννη 1797)».
Κεντρικός ομιλητής στην εκδήλωση θα είναι ο Ομότιμος Καθηγητής του ΑΠΘ και Πρόεδρος της Επιτροπής για τη Χαρτογραφική Κληρονομιά στην Ψηφιακότητα της Διεθνούς Χαρτογραφικής Ένωσης (ICA) κ. Ευάγγελος Λιβιεράτος, με θέμα: «Τα αινίγματα της Χάρτας: Μία άλλη ανάγνωση της Χάρτας του Ρήγα».
Η έκθεση διοργανώνεται με αφορμή τον εορτασμό της 25ης Μαρτίου και στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για τη συμπλήρωση 10 ετών από την Επανέκθεση του Αρχαιολογικού Μουσείου Ιωαννίνων.
Το αντίτυπο της Χάρτας του Ρήγα θα πλαισιώνουν χάρτες, παλαίτυπα εποχής και νομίσματα από τις Συλλογές του Αρχαιολογικού Μουσείου Ιωαννίνων, τα οποία απεικονίζονται σε αυτήν.
Η είσοδος στο Μουσείο θα είναι ελεύθερη στις 25 Μαρτίου. Υποστηρικτές: Κοινότητα και Εκκλησιαστική Επιτροπή Αγίου Νικολάου Καπεσόβου, Δήμος Ζαγορίου, Πολιτιστικός Σύλλογος Καπεσόβου «Αλέξης Νούτσος», Εταιρεία Φίλων Αρχαιολογικού Μουσείου Ιωαννίνων, Χρωμοεπιλογή Π. Καρράς, Βίκος ΑΕ.


www.epiruspost.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: