Παρασκευή 30 Μαρτίου 2018

Πρόστιμο σε κτηνοτρόφο του Τσεπέλοβου.


Η επιβολή προστίμου σε κτηνοτρόφο, τα ζώα του οποίου (βοοειδή) καταλαμβάνουν τον επαρχιακό δρόμο στην είσοδο του Τσεπελόβου και μπαίνουν εντός του οικισμού, στο δασύλλιο και στην πρώην μαθητική εστία, απασχόλησε επί μακρόν το Δημοτικό Συμβούλιο Ζαγορίου.
Πρόκειται για χρόνιο πρόβλημα που επαναλαμβάνεται και οξύνεται συχνά και φέτος έλαβε μεγάλες διαστάσεις με δικαιολογημένες διαμαρτυρίες επαγγελματιών του τουρισμού (παρέστησαν ορισμένοι και περιέγραψαν το πρόβλημα που αντιμετωπίζουν), επισκεπτών και διερχομένων.
Το πρόβλημα έγινε αφορμή για αντιπαράθεση μεταξύ πλειοψηφίας και μειοψηφίας στο Δημοτικό Συμβούλιο για το αν αντιμετωπίστηκε καλύτερα στο παρελθόν, αν έπρεπε νωρίτερα να παρέμβει πιο δραστικά ο Δήμος, ή εάν το πρόστιμο θα δώσει λύση. Μάλιστα αναγνώστηκε εκτός της απόφασης του Τοπικού Συμβουλίου υπέρ της λήψης μέτρων και επιστολή κατοίκου με δραματική περιγραφή του προβλήματος.
Ο Δήμαρχος ανέφερε ότι είναι πολλές οι παρεμβάσεις του Δήμου προς τον συγκεκριμένο κτηνοτρόφο ο οποίος δεν πείθεται να ελέγξει τα ζώα του και εισηγούμενος την εκ του σχετικού κανονισμού επιβολή προστίμου 500 ευρώ (σε κάθε νέα παραβίαση θα προστίθεται άλλα τόσα), έκανε γνωστό ότι ακολουθεί και κατάθεση ασφαλιστικών μέτρων κατά του κτηνοτρόφου (σχετική απόφαση έλαβε την Τετάρτη η Οικονομική Επιτροπή), όπως ορίζει η σχετική νομοθεσία και ακόμη ότι πολλάκις ενημέρωσε το Αστυνομικό Τμήμα Ζαγορίου να επιληφθεί, όπως και έγινε, αλλά ο κτηνοτρόφος δεν συμμορφώθηκε.
Τελικά με μόνο μια αρνητική ψήφο (από τον Λ. Τσουμάνη ο οποίος δήλωσε ότι δεν δίνει «άφεση αμαρτιών» με το πρόστιμο των 500 ευρώ) με τον Δήμαρχο να τονίζει ότι δεν υπάρχουν άλλοι τρόποι, αποφασίστηκε η επιβολή του προστίμου και ταυτόχρονα θα αναζητηθούν λύσεις για να μην συνεχίζεται η παράνομη είσοδος ζώων στον οικισμό και στον επαρχιακό δρόμο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: