Κυριακή 11 Μαρτίου 2018

Μία σημαντική δωρεά στα Κάτω Πεδινά

Όντως ακόμη στην ζωή ο Κώστας Φωτέτσιος είχε δωρίσει το σπίτι του στα Κάτω Πεδινά στον Δήμο. Με την διαθήκη του αφήνει και ποσό άνω των εξήντα χιλιάδων προκειμένου να γίνουν έργα στον τόπο που γεννήθηκε.
Οι διαχειριστές του ποσού, όπως ενημέρωσαν με δήλωσή τους τον Δήμαρχο Ζαγορίου Βασίλη Σπύρου, παραιτήθηκαν του δικαιώματος και κατέθεσαν τα χρήματα στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων, υπέρ του Δήμου και πλέον θα αναζητηθεί ο τρόπος για να υλοποιηθεί η βούληση του διαθέτη και να αξιοποιηθεί η δωρεά του.
Τις ευχαριστίες τους για την δωρεά, τονίζοντας την διαχρονική προσφορά και ευεργεσία των Ζαγορισίων,  εξέφρασαν από την μειοψηφία οι κ.κ. Γαβριήλ Παπαναστασίου και Λεωνίδας Τσουμάνης, προτείνοντας να τιμηθεί από το Δήμο.
Με αφορμή ερώτηση του Γ. Παπαναστασίου ο Δήμαρχος ενημέρωσε το Σώμα ότι πολύ σύντομα θα υλοποιηθεί η δέσμευση της Δημοτικής Αρχής, στα πλαίσια υλοποίησης Προγραμματικής Σύμβασης με την Περιφέρεια Ηπείρου, για την έναρξη λειτουργίας του μουσείου «Αγάπιος Τόλης» στους Κήπους, ώστε η πλούσια λαογραφική συλλογή να είναι επισκέψιμη από το κοινό.

www.epiruspost.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: