Κυριακή 14 Ιανουαρίου 2018

Πρόγραμμα αναδοχής παιδιών ξεκινά η «Κιβωτός του Κόσμου»




Την αγκαλιά της έχει ανοίξει διάπλατα στην Ήπειρο η «Κιβωτός του Κόσμου», το πιο ζεστό σπίτι φιλοξενίας που ίδρυσε με αγάπη ο πατέρας Αντώνιος Παπανικολάου και στο οποίο έχουν βρει καταφύγιο πολλά παιδιά, που αναγκάστηκαν να δουν το πιο σκληρό πρόσωπο της ζωής σε πολύ μικρή ηλικία. 


Ξεκινώντας από τον Κολωνό Αττικής, όπου ιδρύθηκε η πρώτη δομή, σήμερα η «Κιβωτός» έχει ανοίξει παραρτήματα στην Ήπειρο (Πωγωνιανή και Κόνιτσα), στην Χίο και στον Βόλο, επιτελώντας εκτός από κοινωνικό έργο και εθνικό, αφού στην περίπτωση της Ηπείρου έχει βάλει το λιθαράκι της στο να κρατηθεί ζωντανή η ακριτική επαρχία!
Παρήγορο για τους ανθρώπους της «Κιβωτού» είναι αναμφίβολα το γεγονός ότι οι πολίτες ανταποκρίνονται με θέρμη κάθε φορά στις ανάγκες της δομής κι αυτό αποδεικνύεται από τις προσφορές που συγκεντρώνονται όχι μόνο από την Ελλάδα, αλλά ακόμη και από τους απόδημους. 
Πρόγραμμα αναδοχής 
Στο μεταξύ, λαμβάνοντας υπόψη τη Διεθνή Σύμβαση για τα Δικαιώματα του Παιδιού και την εθνική Νομοθεσία η «Κιβωτός του Κόσμου», σε συνεργασία με τις κοινωνικές υπηρεσίες των Περιφερειών, προσφάτως ξεκίνησε να εφαρμόζει πρόγραμμα αναδοχής για τα παιδιά που προστατεύει, προκειμένου να τους δοθεί η ευκαιρία να αναπτυχθούν ψυχοκινητικά και συναισθηματικά στο πλαίσιο ενός ασφαλούς οικογενειακού περιβάλλοντος.
Στο πλαίσιο του προγράμματος η «Κιβωτός του Κόσμου» αναζητά ως συνεργάτες οικογένειες που αποτελούνται από συζύγους ή μεμονωμένα άτομα, οι οποίες επιθυμούν να αναλάβουν τη φροντίδα και την ανατροφή ενός παιδιού προσχολικής ή σχολικής ηλικίας. 
Το συγκεκριμένο πρόγραμμα δεν αποτελεί πρόγραμμα υιοθεσίας, αλλά πρόγραμμα μέσω του οποίου η ανάδοχη οικογένεια αναλαμβάνει την πραγματική φροντίδα ενός παιδιού είτε μόνιμα, είτε για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα, χωρίς να διακόπτονται οι έννομες σχέσεις του παιδιού με τη φυσική του οικογένεια.
Ενημέρωση για το πρόγραμμα αναδοχής στα κεντρικά των Αθηνών, (τηλ. 210 5141953)

Δεν υπάρχουν σχόλια: