Σάββατο 27 Ιανουαρίου 2018

΄Ομιλος Φίλων του Μουσείου σύγχρονης τέχνης ''Θεόδωρος Παπαγιάννης''. Κοπή πίτας και απολόγισμός δράσης, τη Τετάρτη 24 Ιανουαρίου 2018, στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Αθηναίων.











Την Τετάρτη 24 Ιανουαρίου 2018, πραγματοποιήθηκε στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Αθήνας, ο απολογισμός δράσης για το 2017, η κοπή της πίτας και ο προγραμματισμός της δράσης για το 2018 του Ομίλου Φίλων του Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης «Θεόδωρος Παπαγιάννης».
Στην κατάμεστη αίθουσα τού αμφιθεάτρου Τρίτση παραβρέθηκαν Ο Δήμαρχος Βορείων Τζουμέρκων Γιάννης Σεντελές, Ηπειρώτες πανεπιστημιακοί, πενταμελής αντιπροσωπεία της Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας Ελλάδος, αποτελούμενη από τον Πρόεδρο Γιώργο Δόση, τον Αντιπρόεδρο Κώστα Κωνή, τον Έφορο Πολιτισμού Κώστα Μάτσια και τα μέλη του Δ.Σ. Ελευθερία Σιαμέτη και Μαίρη Καραγιώργου,, περιφερειακοί σύμβουλοι Ιωαννίνων, αντιπροσωπεία του Συνδέσμου γυναικών Ηπείρου με επικεφαλής την πρόεδρο του Εύα Χαλατσά, αντιπροσωπείες Συλλόγων αποδήμων Ηπειρωτών και πλήθος κόσμου.
Ομιλητές στην συγκέντρωση ήταν οι:
Θεόδωρος Παπαγιάννης, γλύπτης, δωρητής και ιδρυτής του Μουσείου.
Γιάννης Σεντελές, Δήμαρχος Βορ.Τζουμέρκων, πρόεδρος του Μουσείου.
Γιώργος Δόσης, Πρόεδρος του Δ.Σ. της Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας Ελλάδος.
Ελευθέριος Γείτονας, Πρόεδρος τού ΔΣ του Ομίλου Φίλων του Μουσείου.
Παναγώτης Νούτσος, ομότιμος καθηγητής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων.
Ναπολέων Ροντογιάννης, αντιπρόεδρος τού ΔΣ του Ομίλου φίλων του Μουσείου
Τόσο ο  Θόδωρος Παπαγιάννης, όσο και οι άλλοι ομιλητές τόνισαν τη σπουδαιότητα πού έχει το μουσείο, τόσο για την περιοχή των Τζουμέρκων όσο και της Ηπείρου γενικότερα. Τόνισαν επίσης ότι αυτό αποτελεί μια σοβαρή εστία πολιτισμού για όλους και ιδιαίτερα για τα νέα παιδιά, πού με τα σχολεία μαζικά επισκέπτονται το Μουσείο όλο το χρόνο. Τέλος ο Δήμαρχος Γιάννης Σεντελές, όσο και οι  Θόδωρος Παπαγιάννης και Γιώργος Δόσης, κάλεσαν όλους τού απόδημους συμπατριώτες και φορείς να επισκεφθούν το καλοκαίρι του 2018 το μουσείο και να ζήσουν από κοντά τις δράσεις στο πλαίσιο του 9ου Συμποσίου Γλυπτικής που θα γίνει από 18/08/2018 έως 09/09/2018 στον αύλειο χώρο τού μουσείου και ειδικότερα τη βραδιά της έναρξης του Συμποσίου( Παρασκευή 17/08/2018) που θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση ή οποία τελεί υπό την αιγίδα της Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας Ελλάδος και η οποία περιλαμβάνει ξεναγήσεις στο Μουσείο, καθώς και παραδοσιακό γλέντι με τοπική κομπανία.









Στη συνέχεια έγινε η προβολή του διάρκειας 40 λεπτών εξαιρετικού ντοκιμαντέρ του Ναπολέοντα Ροντογιάννη, στο οποίο είναι καταγεγραμμένες οι δράσεις όλων των καλλιτεχνών πού έλαβαν μέρος στο 8ο συμπόσιο γλυπτικής (Αύγουστος 2017) καθώς επίσης και τα γλυπτά τους. Στο ίδιο ντοκιμαντέρ είναι ακόμα καταγεγραμμένες και οι παράλληλες πολιτιστικές εκδηλώσεις πού έγιναν στο συμπόσιο αυτό και περιελάμβαναν, θεατρικές παραστάσεις, διαλέξεις για θέματα τέχνης, προβολές και φυσικά μουσικά δρώμενα.
Μετά την ολοκλήρωση των ομιλιών, έγινε η κοπή της πίτας στην οποία τα 3 φλουριά αντιπροσώπευαν μια τερακότα τού Θόδωρου Παπαγιάννη, μια υδατογραφία τού ζωγράφου Άρη Λιάκου και ένα ωραίο ζωγραφικό του Βασίλη Σταύρου.
Την εκδήλωση συντόνισε με επιτυχία το μέλος τού ΔΣ τού Ομίλου Φίλων του Μουσείου κ. Βασίλης Παπαϊωάννου.
Μετά το τέλος της εκδήλωσης πολλοί από τους παριστάμενους ζήτησαν να γίνουν μέλη του Ομίλου Φίλων του Μουσείου.



Το ΔΣ του Ομίλου Φίλων του Μουσείου

Δεν υπάρχουν σχόλια: