Τετάρτη 17 Ιανουαρίου 2018

Συνταγές από τον Ηπειρώτη chef Τάσο Τόλη : Τάρτα πίτα με φέτα και μυρωδικά


Υλικά για 6 άτομα
250 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
250 γραμμ. βούτυρο
4 κ.σ στραγγιστό γιαούρτι
300 γραμμάρια τυρί φέτα
150 γραμμ. κεφαλογραβιέρα τριμμένη
3 αυγά
3 κρεμμύδια ξερά κομμένα σε φέτες
1 πιπεριά κόκκινη κομμένη ροδέλες
1 πιπεριά πράσινη κομμένη σε φέτες
1 ψιλοκομμένη πιπεριά
1 σκελίδα σκόρδο
φρέσκος βασιλικός
φρέσκο θυμάρι
Εκτέλεση συνταγής
Ρίξτε το αλεύρι και αλάτι στο μπολ. Προσθέστε το βούτυρο και ένα αυγό.
Ανακατέψτε όλα τα υλικά με το μίξερ και ζυμώνουμε γρήγορα
Αλείψτε την φόρμα για την τάρτα (με διάμετρο 26 cm) με βούτυρο και πασπαλίστε με αλεύρι. Ανοίξτε τη ζύμη και καλύπτουμε το κάτω μέρος και τις πλευρές της φόρμας. Τρυπάτε με ένα πιρούνι, βάλτε τη φόρμα με τη ζύμη στο ψυγείο για 10 λεπτά. Κατόπιν σε προ θερμασμένο φούρνο ψήστε για 15 λεπτά στους 200°C.
Ψιλοκόψτε το σκόρδο ,και το τηγανίστε με κρεμμύδια , πιπεριές με μια κουταλιά της σούπας βούτυρο. Ψιλοκόψτε όλα τα μυρωδικά , και ανακατέψτε τη φέτα με τα αυγά, το γιαούρτι προσθέστε τις τηγανητές πιπεριές, τα μυρωδικά και το τριμμένο τυρί. Ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί..
Βάζετε το μείγμα τυριού στην τάρτα και στρώστε την επιφάνεια..

Τοποθετείστε την τάρτα σε προ θερμασμένο φούρνο και ψήστε για περίπου 30 λεπτά στους 180°C..Αφήστε να κρυώσει για 10 λεπτά και σερβίρετε συνοδέψτε με πράσινη σαλάτα.




Τάσος Τόλης
Επίτιμος Πρόεδρος Λέσχης Αρχιμαγείρων Ελλάδος




romiazirou.blogspot.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: