Παρασκευή, 19 Ιανουαρίου 2018

Συνταγές από τον Ηπειρώτη chef Τάσο Τόλη : Σαλάτα με αβοκάντο


Υλικά για 4 άτομα
10 ντοματινια
240γρ. τυρί φέτα
4 αβοκάντο
1 Μαρούλι
1 ματσάκι Ρόκα
1 κρεμμυδάκι φρέσκο
1/2 κ.σ βασιλικό
1.κ.γλ. ρίγανη
1 σκελίδα σκόρδο
4 κ.σ. ελαιολαδο
Αλάτι και πιπέρι
60 Mel πετιμέζι
Εκτέλεση συνταγής
Σε ένα μπολ τοποθετήστε το ντοματινια, κομμένα στη μέση, τη φέτα ανακατεμένη με ρίγανη θρυμματισμένη και προσθέστε τη σάλτσα. Ανακατέψτε μέχρι να πάει παντού.
Αφαιρέστε το κουκούτσι και την φλούδα, προσεκτικά.
Πάρτε τα αβοκάντο και κόψτε τα κατά μήκος και κατόπιν κυδωνάτα ,ψήστε σε ζεστό τηγάνι γκριλ 2 λεπτά από την κάθε πλευρά .
Σε ένα πιάτο τοποθετήστε τα φύλλα μαρουλιού και τη ρόκα ,προσθέστε από πάνω τα κομμάτια αβοκάντο, έπειτα, τοποθετήστε τα ντοματινια και τη φέτα γαρνίρετε με κρεμμύδι φρέσκο κομμένο σε φέτες.
Σε ένα multi τοποθετήστε τον βασιλικό, το σκόρδο και το λάδι και το πετιμέζι. Ανακατέψτε μέχρι να ομογενοποιηθούν , αλατοπι περώστε περιχύστε την σαλάτα και σερβίρετε.





Τάσος Τόλης
Επίτιμος Πρόεδρος Λέσχης Αρχιμαγείρων Ελλάδος




romiazirou.blogspot.gr



Δεν υπάρχουν σχόλια: