Κυριακή 21 Ιανουαρίου 2018

Στην Κορυτσά ο Κοτζιάς, διαδηλώσεις τσάμηδων στην Αλβανία…

Ο Έλληνας Υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς συναντάται στην Κορυτσά με τον Αλβανό ομόλογό του και οι Τσάμηδες διαδηλώνουν σε διάφορες πόλεις της γείτονας, διεκδικώντας αναγνώριση της «γενοκτονίας» και επιστροφή των περιουσιών τους! Διαδήλωση πραγματοποιήθηκε και έξω από το πολυτελές ξενοδοχείο όπου βρίσκονται οι δύο Υπουργοί με αίτημα την βελτίωση των συνθηκών για τους Αλβανούς κρατούμενους στις ελληνικές φυλακές!
Οι Τσάμηδες και άλλοι ακραίοι κύκλοι πραγματοποίησαν διαδηλώσεις με πανό και συνθήματα, υποστηρίζοντας ότι «δεν υπάρχει Αλβανία χωρίς Κοσσυφοπέδιο και χωρίς Τσαμουριά».
Μάλιστα εκπρόσωποί τους, υποστήριξαν ότι δεν θα αναγνωρίσουν καμιά συμφωνία μεταξύ Ελλάδας και Αλβανίας, ζητώντας στις συνομιλίες να εκπροσωπηθεί και η δική τους κυβέρνηση!!!
Το παραλήρημα είχε ανοίξει ο αρχηγός του ακραίου κόμματος των Τσάμηδων Σπετίμ Ιντρίζι, ο οποίος εξαπέλυσε δριμεία επίθεση κατά του πρωθυπουργού Έντι Ράμα, κατηγορώντας τον για «προδοσία» και πως κάνει ό,τι του λέει η Ελλάδα.
Ο Σπετίμ Ιντρίζι άσκησε κριτική και στις διαπραγματεύσεις που έχουν ξεκινήσει ανάμεσα σε Αλβανία και Ελλάδα, και ισχυρίστηκε ότι «μέχρι τώρα έχουν βρει λύση τα προβλήματα της Ελλάδας, όχι της Αλβανίας».
Κατηγόρησε την κυβέρνηση για αδιαφάνεια στις διαπραγματεύσεις με την Ελλάδα, και ρώτησε: «Τι πήρε ως αντάλλαγμα η Αλβανία για τις παραχωρήσεις στο θέμα των νεκροταφείων;
Υπενθύμισε στον Έντι Ράμα ότι «η επίλυση του “τσάμικου” είναι συνταγματική υποχρέωση, υπάρχει Ψήφισμα της Βουλής για το θέμα», ενώ εξέφρασε την δυσαρέσκεια του για τις πρόσφατες δηλώσεις του Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας, κ. Προκόπη Παυλόπουλου, για το σεβασμό των δικαιωμάτων της Ελληνικής Μειονότητας στην Αλβανία.

Δεν υπάρχουν σχόλια: