Δευτέρα, 22 Ιανουαρίου 2018

Συνταγές από τον Ηπειρώτη chef Τάσο Τόλη : Λαζάνια με λαχανικά στο φούρνο.


Υλικά για 6 άτομα
300 γρ. λαζάνια
200 γρμ. Τυρί τριμμένο
120 γρ. ελαιόλαδο
450 γρ. κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
450 γρ. πράσο, ψιλοκομμένο
250 γρ. πιπεριές κόκκινες, σε μεσαίο καρέ
250 γρ. πιπεριές κίτρινες, σε μεσαίο καρέ
40 γρ. σκόρδο, ψιλοκομμένο
1κιλο σπανάκι
4 μέτριες ντομάτες
1κ.γ θυμάρι
1 κ.σ. μαϊντανός
2 κ.σ φρυγανιά σίτου
Αλάτι πιπέρι
Εκτέλεση συνταγής
Βάλτε μία κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά, το μισό ελαιόλαδο και σοτάρετε το κρεμμύδι, το πράσο και τις πιπεριές, προσθέστε το σκόρδο.
Ρίξτε τις 2 ντομάτες ψιλοκομμένες , και χαμηλώνουμε τη φωτιά στο μέτριο, ανακατεψτε τακτικά για 5 λεπτά περίπου, ρίξτε και το σπανάκι στο μείγμα των λαχανικών και ανακατεψτε σταδιακά, προσθέστε το θυμάρι, τον μαϊντανό, και αφήστε το μείγμα να κρυώσει.
Σε ένα ταψί 24x30 εκ. απλώστε τις άλλες 2 ψιλοκομμένες ντομάτες και από πάνω μια στρώση λαζάνια τυρί τριμμένο ,συνεχίζουμε με τη μισή γέμιση και επαναλαμβάνετε ώστε να έχουμε συνολικά 3 στρώσεις λαζάνια και 3 στρώσεις γέμιση, πασπαλίστε με τυρί τριμμένο και λίγη φρυγανιά .

Ψήστε σε προ θερμασμένο φούρνο στους 170°C μέχρι να ροδίσει η φρυγανιά, για 15 λεπτά περίπου , και σερβίρετε.

Δεν υπάρχουν σχόλια: