Δευτέρα 22 Ιανουαρίου 2018

«ΠΡΑΣΙΝΟ ΦΩΣ» ΓΙΑ ΤΗ ΜΕΤΑΛΛΟΥΡΓΙΚΗ!

- Θα επαναλειτουργήσει το εργοστάσιο στο Κεφαλόβρυσο από τη «ΧΑΛΚΟΡ», εάν γίνει αποδεκτή η πρόταση του ειδικού εκκαθαριστή, χωρίς εξάρτηση από κρατικές παραγγελίες και απασχολώντας πάνω από 120 άτομα...


Ένα κλίμα αισιοδοξίας παρατηρείται στην παραμεθόρια περιοχή μας μετά τις πληροφορίες ότι η «Μεταλλουργική Βιομηχανία Ηπείρου», η μοναδική παραγωγική μονάδα στο Κεφαλόβρυσο Πωγωνίου, που για 40 χρόνια έδινε κάποια ζωή και απασχόληση, μπορεί να επαναλειτουργήσει, ενταγμένη στον όμιλο «Χαλκόρ-Βιοχάλκο», την μοναδική εξάλλου εταιρία που έχει εκδηλώσει ενδιαφέρον από την πρώτη σχεδόν ημέρα που «βγήκε» στον αέρα το σενάριο της πώλησής της. 

Τα τελευταία χρόνια η «Μεταλλουργική», θυγατρική της ΕΑΣ (Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα), που κατασκεύαζε κάλυκες για φυσίγγια και μικρές οβίδες, καθώς και δισκία χαλκονικελίου από τα οποία γίνονται τα κέρματα του ευρώ παρουσιάζε τεράστια προβλήματα και σταδιακά περιήλθε σε δεινή οικονομική κατάσταση, με αποτέλεσμα πέρυσι να αποφασιστεί η ιδιωτικοποίησή της.  
Αγωνία για το μέλλον...
Στον πλειοδοτικό διαγωνισμό ενδιαφέρον εκδήλωσε μόνον η «Χαλκόρ-Βιοχάλκο». Από την πρώτη στιγμή έκδηλη ήταν η αγωνία για το τι «μέλλει γενέσθαι» με το εργοστάσιο, εάν δηλαδή θα συνεχίσει μετά την εξαγορά την λειτουργία του, ή θα μεταφερθεί αλλού ο εξοπλισμός και ο, τι άλλο υλικό υπάρχει, με αποτέλεσμα η «Μεταλλουργική» στο Κεφαλόβρυσο Πωγωνίου να μετατραπεί σε ένα άδειο «κουφάρι». Η ελεγκτικολογιστική «ΣΟΛ» που  έχει αναλάβει ρόλο ειδικού εκκαθαριστή, όπως αναφέρει το sofokleousin.gr, προτείνει τώρα να γίνει αποδεκτή η μοναδική προσφορά, ώστε να μη βάλει οριστικά «λουκέτο» η Βιομηχανία στο Κεφαλόβρυσο και να μην απαξιωθούν οι εγκαταστάσεις της.
Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, με την πρόταση του εκκαθαριστή συμφωνεί η Διοίκηση της μητρικής ΕΑΣ, ενώ «πράσινο φως» δίνεται και από τα συναρμόδια εποπτεύοντα υπουργεία.
Σημαντικές επενδύσεις 
Η «Χαλκόρ», τονίζεται στο δημοσίευμα, έχει σκοπό να πραγματοποιήσει στην «Μεταλλουργική»  σημαντικές επενδύσεις σε μηχανολογικό εξοπλισμό και λοιπές υποδομές, να την εκσυγχρονίσει και να αυξήσει το παραγωγικό δυναμικό της, διευρύνοντας μάλιστα τη γκάμα παραγόμενων προϊόντων.
Επισημαίνεται ότι η θυγατρική της «Βιοχάλκο» είναι μία από τις κορυφαίες  ευρωπαϊκές εταιρίες στον κλάδο επεξεργασίας χαλκού και διαθέτει παγκόσμιο δίκτυο προώθησης των προϊόντων της. 
Μπορεί λοιπόν να καταστήσει την «Μεταλλουργική» εξαγωγική βιομηχανική επιχείρηση, που δεν θα εξαρτάται από παραγγελίες των ελληνικών ενόπλων δυνάμεων και της Τραπέζης της Ελλάδος (για κέρματα). Υπολογίζεται ότι με  την ολοκλήρωση του επιχειρησιακού σχεδίου και των επενδύσεων που προγραμματίζονται, η «Μεταλλουργική Βιομηχανία Ηπείρου» θα απασχολεί πάνω από 120 άτομα, ενώ με τη λειτουργία της θα δημιουργηθούν τουλάχιστον 30 θέσεις έμμεσης απασχόλησης.



Δεν υπάρχουν σχόλια: