Κυριακή 14 Ιανουαρίου 2018

Ο Σύλλογος Αποδήμων Θεσπρωτικού Αθήνας έκοψε την Πίτα του, την Κυριακή 14 Ιαναουαρίου 2018, στο Πνευματικό Κέντρο Ηπειρωτών


Παρουσία δεκάδων αποδήμων Λελοβιτών της Αττικής, έγινε και φέτος η καθιερωμένη κοπή της Πίτας του Συλλόγου Αποδήμων Θεσπρωτικού Αθήνας, στο Πνευματικό Κέντρο Ηπειρωτών, την Κυριακή το πρωί 14 Ιανουαρίου 2018.



Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Δήμαρχος του Δήμου Ζηρού Νίκος Καλαντζής, ο αντιδήμαρχος Ζήκος Ρεμπής, ο δημοτικός σύμβουλος, προερχόμενος από την αντιπολίτευση του Δήμου Ζηρού Γιώργος Γιάννος, εκ μέρους της Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας Ελλάδος ο Αντιπρόεδρος Κώστας Κωνής, ο πρόεδρος του Περιβαλλοντικού - Πολιτιστικού Συλλόγου Δήμου Θεσπρωτικού Νίκος Νικολάου και ο πρόεδρος της Αδελφότητας Ρωμιάς Χριστόφορος Ευθυμίου



Xαιρετίζοντας την εκδήλωση ο Πρόεδρος του Συλλόγου Θοδωρής Σιώρος, αφού ευχαρίστησε τους παρευρισκόμενους, αναφέρθηκε στις δράσεις του Συλλόγου και στα προβλήματα που αντιμετωπίζει το Δ.Σ., κύρια οικονομικά, από την έλλειψη βοήθειας, λόγω της οικονομικής κρίσης.



Ο Σύλλογος βράβευσε τα παιδιά κατοίκων του Θεσπρωτικού που εισήχθησαν σε σχολές της  Ανώτατης και ανώτερης εκπαίδευσης




Ακολούθησε χαιρετισμός του Δημάρχου Ζηρού Νίκου Καλαντζή, που αναφέρθηκε στο έργο της δημαρχιακής αρχής για το Θεσπρωτικό και τη Δημοτική Ενότητα του Θεσπρωτικού, καθώς και στο σχετικό προγραμματισμό μέχρι λήξης της θητείας τους.
Αναφέρθηκε λεπτομερώς στα έργα που έγιναν και που έχουν προγραμματιστεί να γίνουν στο Θεσπρωτικό, το οποίο θα μετατραπεί σε μια σύγχρονη πόλη. Σημείωσε ότι το 2018 θα είναι " χρονιά του Θεσπρωτικού".



Χαιρετισμό απηύθυνε και ο Λελοβίτης αντιδήμαρχος  Ζήκος Ρεμπής.



Ο Αντιπρόεδρος της ΠΣΕ Κώστας Κωνής, στον σύντομο χαιρετισμό του, αφού συνεχάρη το Διοικητικό Συμβούλιο για το πλούσιο και αποτελεσματικό έργο του, τόνισε την αξία της προσφοράς τους στην δύσκολη αυτή περίοδο της κρίσης. Τους κάλεσε, σε συνεργασία με την ΠΣΕ να προωθήσουν παραπέρα τις δράσεις τους, δηλώνοντας ότι η κορυφαία αποδημική οργάνωση των Ηπειρωτών θα είναι δίπλα τους. Αναφέρθηκε στις πρωτοβουλίες και δράσεις της ΠΣΕ για τους κατοίκους της Ηπείρου, σε συνεργασία με το αποδημικό κίνημα και τους τοπικούς φορείς της Ηπείρου. Τέλος, κάλεσε τους παρευρισκόμενους να παραστούν, στην μεγάλη εκδήλωση της Ηπειρώτικης Αποδημίας, τη ''Πίτα του Ηπειρώτη 2018'', που διοργανώνει η ΠΣΕ, στο Σ.Ε.Φ. την Κυριακή 25 Φεβρουαρίου 2018.
Με την ολοκλήρωση των χαιρετισμών ακολούθησε η κοπή της Πίτας, την οποία έφτιαξαν και πρόσφεραν μέλη του Συλλόγου γυναικών Θεσπρωτικού



Στους παρευρισκόμενους προσφέρθηκαν ηπειρώτικα εδέσματα, ηπειρώτικες πίτες, γλυκά και τσίπουρο.

Στη συνέχεια ακολούθησε η απολογιστική ετήσια γενική συνέλευση.
Και του χρόνου με υγεία και καλύτερες οικονομικές συνθήκες για τον Σύλλογο και τον Ελληνικό λαό.










































































































































































































































Φωτο: Χριστόφορος Ευθυμίου
romiazirou.blogspot.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: