Πέμπτη 12 Οκτωβρίου 2017

H Πίτα του Ηπειρώτη 2018, τη Κυριακή 4 Φεβρουαρίου 2018, ώρα 10.00' πρωινή, στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας. Εγκύκλιος και αίτηση συμμετοχής των χορευτικών




ΠΑΝΗΠΕΙΡΩΤΙΚΗ ΣΥΝΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΛΛΑΔΟΣ
ΚΛΕΙΣΘΕΝΟΥΣ 15 105 52 ΑΘΗΝΑ
ΤΗΛ.:210-3243822 – Fax: 210 3243281
www.panepirotiki.com - email: info@panepirotiki.com
Αριθ. Πρωτ. 3160                                                                   Αθήνα 11-10-2017
Προς
Τα Διοικητικά Συμβούλια
α. των Ηπειρωτικών Σωματείων (μελών της ΠΣΕ)
β. των Ηπειρωτικών Πολιτιστικών Οργανώσεων

Αγαπητοί Συμπατριώτες,
Σας γνωρίζουμε ότι η Πανηπειρωτική Συνομοσπονδία Ελλάδος θα πραγματοποιήσει την εκδήλωση «ΠΙΤΑ ΤΟΥ ΗΠΕΙΡΩΤΗ 2018» την Κυριακή 4 Φεβρουαρίου 2018 στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας.
Σας παρακαλούμε, εάν επιθυμείτε να συμπεριληφθείτε στο πρόγραμμα και να συμμετάσχει στην εκδήλωση η χορευτική σας ομάδα, να συμπληρώσετε και να μας αποστείλετε την συνημμένη Δήλωση Συμμετοχής μέχρι 20-12-2017.
Παρακαλούμε οι δηλώσεις να αποστέλλονται στο email: info@panepirotiki.com ή στο fax: 210-3243281 και να επιβεβαιώνετε την αποστολή στο τηλ.: 210-3243822. Το πρόγραμμα της εκδήλωσης και ο κανονισμός συμμετοχής θα σας σταλεί μετά τις δηλώσεις ενδιαφέροντος.
Σημείωση: Δηλώσεις συμμετοχής μετά την παρέλευση της ημερομηνίας δεν μπορεί να γίνουν δεκτές.


Με εκτίμηση
Για το Διοικητικό Συμβούλιο

Ο Πρόεδρος                                                       Ο Γεν. Γραμματέας
Γιώργος Δόσης                                                             Κώστας Γαβριήλ



ΔΗΛΩΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

Προς
το Διοικητικό Συμβούλιο
της Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας Ελλάδος
Κλεισθένους 15, 105 52 Αθήνα
Τηλ.: 210 3243822, fax: 210 3243281 e-mail: info@panepirotiki.com

ΔΗΛΩΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ


Αγαπητοί συμπατριώτες
Παρακαλούμε να εντάξετε το χορευτικό μας συγκρότημα στο πρόγραμμα της εκδηλώσεώς σας «ΠΙΤΑ ΤΟΥ ΗΠΕΙΡΩΤΗ 2018» στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας, Κυριακή 4 Φεβρουαρίου 2018. Όλα τα έξοδα της συμμετοχής μας, μάς επιβαρύνουν εξ’ ολοκλήρου.


ΕΠΩΝΥΜΙΑ:
ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ:
Τ. Κ. ΠΟΛΗ:
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ (ΝΟΜΟΣ):
FAX: email:
ΟΝΟΜΑ ΠΡΟΕΔΡΟΥ:
ΤΗΛ. ΠΡΟΕΔΡΟΥ email:
ΟΝΟΜΑ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ:
ΤΗΛ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ
ΟΝΟΜΑ ΧΟΡΟΔΙΔΑΣΚΑΛΟΥ
ΤΗΛ. ΧΟΡΟΔΙΔΑΣΚΑΛΟΥ:
Email ΧΟΡΟΔΙΔΑΣΚΑΛΟΥ (ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΑ)

ΧΟΡΕΥΤΙΚΑ:
ΠΑΙΔΙΚΟ ΝΑΙ ΟΧΙ ΑΡΙΘΜΟΣ ΧΟΡΕΥΤΩΝ ΑΓΟΡΙΑ …..- ΚΟΡΙΤΣΙΑ….
ΕΝΗΛΙΚΩΝ ΝΑΙ ΟΧΙ ΑΡΙΘΜΟΣ ΧΟΡΕΥΤΩΝ ΑΝΔΡΕΣ …..- ΓΥΝΑΙΚΕΣ….
ΓΕΡΟΝΤΩΝ ΝΑΙ ΟΧΙ ΑΡΙΘΜΟΣ ΧΟΡΕΥΤΩΝ ΑΝΔΡΕΣ …..- ΓΥΝΑΙΚΕΣ….



( Τόπος ) ( Ημερομηνία)
Με πατριωτικούς χαιρετισμούς
Για το Διοικητικό Συμβούλιο


Ο/Η Πρόεδρος Ο/Η Γεν. Γραμματέας

(Υπογραφές σφραγίδα)




ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΤΩΝ ΣΥΓΚΡΟΤΗΜΑΤΩΝ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΑΙΑ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΩΝ ΗΠΕΙΡΩΤΩΝ

Μέσα από αυτή τη μεγαλειώδη γιορτή της Ηπείρου ένας από τους στόχους μας είναι η παρουσίαση και ανάδειξη της αυθεντικής μουσικής και χορευτικής παράδοσης της Ηπείρου.
Στο πλαίσιο αυτό παρακαλούμε τα χορευτικά συγκροτήματα που επιθυμούν να λάβουν μέρος στην «ΠΙΤΑ ΤΟΥ ΗΠΕΙΡΩΤΗ 2018» Η να δώσουν ιδιαίτερη προσοχή στα παρακάτω ζητήματα που αφορούν στην παρουσίασή τους και διέπουν τη συμμετοχή τους στην εκδήλωση.
  1. Το χορευτικό σχήμα να είναι σύμφωνα με τον τρόπο που επιβάλλει η παράδοση της Ηπείρου. Συγκεκριμένα οι άνδρες και οι γυναίκες θα πρέπει να βρίσκονται είτε σε χωριστούς ομόκεντρους κύκλους (εξωτερικά οι άνδρες - εσωτερικά οι γυναίκες ή εξωτερικά οι γυναίκες – εσωτερικά οι άνδρες), είτε να προηγούνται οι άνδρες και να ακολουθούν οι γυναίκες στον ίδιο κύκλο. Σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να εμφανιστεί μικτός κύκλος ανδρών – γυναικών.
  2. Δεν επιτρέπονται χορογραφίες και προσθήκες στους χορούς (ομαδικές στροφές, ομαδικά ψαλίδια, ομαδικά χτυπήματα κλπ.) που δε συνάδουν με την παράδοσή μας. Αποδώστε τους χορούς με έμφαση στο ύφος και στην αυθεντικότητα της περιοχής που συμμετέχετε.
  3. Δώστε έμφαση στους αυτοσχεδιασμούς του πρωτοχορευτή και της πρωτοχορεύτριας. Επιδιώξτε να είναι σύμφωνοι με την ταπεινότητα και τη λεβεντιά που ταιριάζει στην παράδοσή μας.
  4. Οι ενδυμασίες πρέπει να είναι πιστά αντίγραφα των αυθεντικών κάθε περιοχής ή ακόμη, αν είναι δυνατόν, αυθεντικές.
  5. Μεγάλη προσοχή πρέπει να δοθεί στον τρόπο ένδυσης για αποφυγή παραποιήσεων. Δώστε προσοχή στα κεφαλοδεσίματα των γυναικών να είναι σύμφωνα με την ενδυμασία και την περιοχή και τα μαλλιά των γυναικών να κρύβονται όπου απαιτείται.
  6. Προσοχή ιδιαίτερη πρέπει να δοθεί στα υποδήματα. Απαιτείται για τους άνδρες και τα αγόρια να είναι μαύρου ή εναλλακτικά σκούρου καφέ χρώματος και για τις γυναίκες η γνωστή μπαρέτα. Δεν επιτρέπονται σε καμιά περίπτωση οι ψηλοτάκουνες και μυτερές γόβες καθώς και τα αθλητικά παπούτσια οποιουδήποτε χρώματος.
  7. Παρακαλούμε ο αριθμός των χορευτών σε κάθε ομάδα να είναι μεταξύ 20 και 30. Να δηλώνεται ο ακριβής αριθμός τους και να μην αλλάζει την τελευταία στιγμή. Συγκροτήματα κάτω των 20 χορευτών θα ενοποιούνται με άλλο χορευτικό.
  8. Στα τμήματα των ενηλίκων να μη συμμετέχουν παιδιά. Τα παιδιά θα εντάσσονται στα παιδικά τμήματα.
  9. Σε περίπτωση ακύρωσης της εμφάνισής σας να το δηλώνεται εγκαίρως, γιατί η θέση μένει κενή και επίσης αποκλείονται άλλα χορευτικά.
  10. Παρακαλούμε να προσέχετε τα προσωπικά σας αντικείμενα, γιατί το Στάδιο και η Πανηπειρωτική δεν φέρουν καμιά ευθύνη. Υπενθυμίζεται ότι τα έξοδα συμμετοχής στην εκδήλωση βαραίνουν εξ ολοκλήρου τους συλλόγους σας.
  11. Αφού στείλετε την αίτηση συμμετοχής σας έως 20-12-2017, επιβεβαιώστε και τηλεφωνικά τη λήψη της στα τηλ. της γραμματείας μας 210-3241137 & 210-3243822
  12. Η ένταξη των χορευτικών σε ενότητες θα καθοριστεί με ΚΛΗΡΩΣΗ.
Για το Διοικητικό Συμβούλιο
Ο Πρόεδρος                                                                                Ο Γεν. Γραμματέας
Γιώργος Δόσης                                                                               Κώστας Γαβριήλ


Δεν υπάρχουν σχόλια: