Σάββατο 28 Οκτωβρίου 2017

Ματαιώθηκαν οι μαθητικές παρελάσεις λόγω βροχής σε Φιλιππιάδα και Θεσπρωτικό. Μήνυμα κ. Καλαντζή για την επέτειο του ΟΧΙ


Φιλιππιάδα, 28/10/2017

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Καλαντζής: “Η επέτειος της 28ης Οκτωβρίου αποτελεί ιστορικό ορόσημο αλλά και 'πυξίδα' για το μέλλον”
Ο Δήμαρχος Ζηρού κ. Καλαντζής Νικόλαος, σε μήνυμά του για τον εορτασμό της επετείου της 28ης Οκτωβρίου του 1940, σημειώνει:
“Η επέτειος της 28ης Οκτωβρίου του 1940 αποτελεί ορόσημο στην πορεία του Έθνους μας και την σύγχρονη ιστορία του τόπου μας.
Σαν σήμερα οι Έλληνες, με ελάχιστα εφόδια και εξοπλισμό και μέσα σε εξαιρετικά αντίξοες συνθήκες, ύψωσαν το ανάστημά τους και είπαν “ΟΧΙ” στα στρατεύματα κατοχής και τον φασισμό.
Τη σημερινή ημέρα στεκόμαστε με απόλυτο σεβασμό και υπερηφάνεια απέναντι στην ιστορία μας καλούμενοι να αξιοποιήσουμε τα διδάγματα και τις παρακαταθήκες του έπους του '40. Να αναδείξουμε και πάλι τη συλλογικότητα και την εθνική ομοψυχία, σε θεμελιακές αξίες της κοινωνίας μας.
Σε μια περίοδο βαθιάς και γενικευμένης κρίσης, η οποία υποβαθμίζει σοβαρά το βιοτικό επίπεδο όλων μας και κυρίως των οικονομικά ασθενέστερων, έχουμε χρέος να αγωνιστούμε με αποφασιστικότητα, σε κάθε τι που υπονομεύει μία ευοίωνη προοπτική για τον τόπο.
Ο Δήμος Ζηρού με αισθήματα υπερηφάνειας για τους νικηφόρους αγώνες των παππούδων μας, αλλά και με αισιοδοξία για το μέλλον, καλεί τους πολίτες να επιδείξουν τις δικές τους αντιστάσεις, για να δημιουργήσουμε μια κοινωνία συνοχής και ευημερίας, την οποία αξίζουμε”.

Ματαιώθηκαν οι μαθητικές παρελάσεις λόγω βροχής

Όσον αφορά τις εκδηλώσεις ο καιρός δεν ήταν σύμμαχος του εορτασμού της επετείου της 28ης Οκτωβρίου στον Δήμο Ζηρού. Η συνεχής και κατά διαστήματα έντονη βροχόπτωση που έπεφτε από το πρωί οδήγησε στη ματαίωση της καθιερωμένης μαθητικής παρέλασης σε Φιλιππιάδα και Θεσπρωτικό. Τελετάρχες, διευθυντές Σχολείων και εκπαιδευτικοί, σε συνενόηση με τον δήμαρχο, βλέποντας τις άσχημες καιρικές συνθήκες αποφάσισαν ομόφωνα ότι η παρέλαση δεν μπορεί να πραγματοποιηθεί.

Έτσι οι εκδηλώσεις περιορίστηκαν στην επίσημη δοξολογία στους Ιερούς Ναούς, καθώς και στην επιμνημόσυνη δέηση και την μετ' εμποδίων κατάθεση στεφάνων σε Μνημεία Ηρώων των Τοπικών Κοινοτήτων.  

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Χρονια πολλα.Απλα για ενημερωση η παρελαση στο Θεσπρωτικο πραγματοποιηθηκε με την συμμετοχη των μαθητων κ της φιλαρμονικης.