Τρίτη 24 Οκτωβρίου 2017

Σε συγκινησιακό κλίμα πραγματοποιήθηκε από την Αδελφότητα Ηπειρωτών Αργυρούπολης εκδήλωση αφιερωμένη στο έπος του ΄40 και τη προσφορά των Ηπειρωτών .



ΑΔΕΛΦΟΤΗΤΑ ΗΠΕΙΡΩΤΩΝ ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗΣ


Μέσα σε συγκινησιακό κλίμα πραγματοποιήθηκε από την Αδελφότητα Ηπειρωτών ,χθες Κυριακή 22 Οκτωβρίου στο πολιτιστικό κέντρο Μίκης Θεοδωράκης του δήμου Ελληνικού Αργυρούπολης , εκδήλωση αφιερωμένη στο έπος του ΄40 και τη προσφορά των Ηπειρωτών .

Η άρτια οργάνωση και παρουσίαση της εκδήλωσης από πλευράς συλλόγου , ενθουσίασε και ικανοποίησε το κοινό , το οποίο ασταμάτητα χειροκροτούσε σε όλη τη διάρκεια της εκδήλωσης .



Ο πρόεδρος της Αδελφότητας Γιώργος Κωτσαντής στο καλωσόρισμα των παρευρισκομένων αναφέρθηκε στην ανδρεία , τη φιλοπατρία και τον ηρωισμό των Ηπειρωτών του ΄40.




Στη συνέχεια ο Δήμαρχος της πόλης μας κος Γιάννης Κωνσταντάτος εξύμνησε το θάρρος και τον ηρωισμό των Ηπειρωτών και γενικά των Ελλήνων στην περίοδο του Ιταλογερμανικού πολέμου.


Ο αντιπρόεδρος της ΠΣΕ κος Κωνής Κώστας, συνεχάρη το σύλλογο και τον παρότρυνε να πραγματοποιεί τέτοιες εκδηλώσεις που ζωντανεύουν τη μνήμη και θυμίζουν την ιστορία.


Η μεστή και σύντομη και άκρως ενημερωτική ομιλία του συγγραφέα και λαογράφου Χρήστου Τούμπουρου , κάλυψε τα γεγονότα του πολέμου και καταχειροκροτήθηκε
.


Η συγγραφέας Άννα Μπουρατζή –Θώδα , απήγγειλε με το δικό της τρόπο και τη γάργαρη φωνή της , απόσπασμα από το δικό της έργο << Η Ήπειρος στο έπος του 40>>.



Η Ηπειρώτισσα Μαρίκα Γκόνη με τη καθαρή φωνή της απήγγειλε από το Άξιον εστί του Γιάννη Ρίτσου τους Ημιονηγούς



Οι χορευτικές ομάδες , παιδική και ενηλίκων με πρωταγωνιστές τους δύο δασκάλους Σταυρούλα Τσούτση στη παιδική ομάδα και Σπύρο Παπαγιώτη στους ενήλικες, ενθουσίασαν και καταχειροκροτήθηκαν από το κοινό. Ο Ερασιτέχνης κλαρινίστας Δήμος Βασίλη έπαιξε μοιρολόι συνοδεύοντας σπάνιες φωτογραφίες από το έπος του 40




Την εκδήλωσή μας τίμησαν με την παρουσία τους Ο δήμαρχος Ελληνικού – Αργυρούπολης κος Γιάννης Κωνσταντάτος , οι αντιδήμαρχοι : Βασίλης Κρητικός ,Λάζαρος Τογρίδης , Θανάσης Καλύβας , Φώτης Ιασονίδης , δημοτικοί Σύμβουλοι . ο πρώην Δήμαρχος και επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης κος Χρήστος Κορτζίδης , ο πρώην Υπουργός ΠΑΣΟΚ ο κος Μιχάλης Καρχιμάκης , πάντοτε παρόν σε όλες μας σχεδόν τις εκδηλώσεις , εκπρόσωποι , πολιτιστικών συλλόγων της πόλης μας από τους Κρήτες –σύλλογος η Αργυρούπολη, ο Πρόεδρος του συλλόγου Πελοποννησίων ,καθώς και από άλλες περιοχές , όπως :Ηπειρώτες Ελληνικού , Γλυφάδας , ο πρόεδρος με το συμβούλιο του συλλόγου Ηλιούπολης ,Καλλιθέας ,η γραμματέας από την Ένωση Ηπειρωτών Ιλίου κα Γκόνη Μαρίκα , από την Ένωση γυναικών Ηπείρου η κα Σιάφη Ελένη, ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Μουργκάνας Αλέξης Τσέκας , ο πρόεδρος του συλλόγου Ρωμιάς Ευθυμίου Χριστόφορος που έκανε και τη φωτογραφική κάλυψη μαζί με τη κα Βαρβάρα Σιαφάκα.
Ευχαριστούμε το Γρηγόρη Ζαφείρη από το ΑΡΤ ΤV ΟΛΟ ΔΥΤΙΚΑ για την τηλεοπτική κάλυψης εκδήλωσης. 
Να ευχαριστήσουμε τη Σταυρούλα Τσούτση για την άψογη παρουσίαση του προγράμματος , επίσης τα αρτοποιεία Ζαχαροπλαστεία ΚΑΤΣΙΟΥΛΗΣ και ΜΑΡΓΑΡΙΤΑ για την αφθονία των εδεσμάτων καθώς επίσης και τις Ηπειρώτισσες για τις νόστιμες πίτες που μας έφτιαξαν.
Ευχαριστούμε όλους εσάς που είστε κοντά μας και μας στηρίζετε στις εκδηλώσεις μας , σας περιμένουμε στην επόμενη εκδήλωσή μας για την οποία θα ενημερωθείτε σύντομα .
Ακολουθούν φωτογραφίες από την εκδήλωσή μας .
Σας ευχαριστούμε Θα ακολουθήσουν φωτογραφίες από τον εξαίρετο φίλο του συλλόγου το Χριστόφορο Ευθυμίου








































































































































































Δεν υπάρχουν σχόλια: