Κυριακή, 11 Δεκεμβρίου 2016

Συνταγές από τον Ηπειρώτη chef Τάσο Τόλη : Σούπα βελουτέ καρότου & μήλου


Υλικά για 4 άτομα
600 γρ. καρότα
2 μήλα
Χυμός από ένα πορτοκάλι
1 κλωνάρι θυμάρι
Κανέλα
1/2 κρεμμύδι ξηρό
100 γρμ. Πράσο
Αλάτι
Πιπέρι
2 κουταλιές ελαιόλαδο

Εκτέλεση συνταγής
Ξεφλουδίστε τα καρότα και τα μήλα και κόψτε τα σε κύβους ,ψιλοκόψτε το κρεμμύδι το πράσο ,και τσιγαρίστε με το ελαιόλαδο ρίξτε μέσα το θυμάρι προσθέστε τα καρότα και τα μήλα και αφήστε τα να σοταρίσουν.
Ρίξτε λίγο αλάτι, κανέλα και πιπέρι και καλύψτε τα φρούτα και τα λαχανικά με νερό αφήστε να βράσουν τουλάχιστον μισή ώρα μέχρι να μαλακώσουν τα καρότα.

Ρίξτε τα σε ένα μπλέντερ και προσθέστε το χυμό του πορτοκαλιού και ανακατέψτε δοκιμάστε στο αλάτι και το πιπέρι και συνοδεύετε με κρουτον και μπέικον τραγανό.






Τάσος Τόλης
Επίτιμος Πρόεδρος Λέσχης Αρχιμαγείρων Ελλάδος






romiazirou.blogspot.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: