Παρασκευή, 9 Δεκεμβρίου 2016

Συνταγές από τον Ηπειρώτη chef Τάσο Τόλη : Τραχανόπιτα με φέτα


Υλικά
800 γρμ. φύλλο χωριάτικο
400 γρ. γλυκός τραχανάς
2000 γρ. ψιλοκομμένη φέτα
2 πιπεριές
100 γρμ. Μανιτάρια φρέσκα
1 κρεμμυδάκι φρέσκο ψιλοκομμένο
2κ.σ.Ελαιολαδο για να αλείψουμε το ταψί και τα φύλλα
2 φλιτζάνια ζεστό νερό
3 αυγά
Πιπέρι
Εκτέλεση συνταγής

Ανακατέψτε τον τραχανά με τη φέτα, τα αυγά και το πιπέρι και τα ψιλοκομμένα λαχανικά . Αλείψτε το ταψί με ελαιολαδο, απλώστε 2 φύλλα λαδωμένα, στη συνέχεια ρίξτε το 1/4 της γέμισης, σκεπάστε με 1 φύλλο και συνεχίστε μέχρι να τελειώσει η γέμιση και να στρώσετε δύο φύλλα στην κορυφή. Χαράξτε την πίτα και την βάζετε σε ζεστό φούρνο στους 180ο C για 1 ώρα. Μόλις αρχίσει να ροδίζει την περιχύνουμε με το ζεστό νερό και συνεχίζουμε το ψήσιμο για αλλά 5 λεπτά.





Τάσος Τόλης
Επίτιμος Πρόεδρος Λέσχης Αρχιμαγείρων Ελλάδος





romiazirou.blogspot.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: