Πέμπτη 15 Δεκεμβρίου 2016

Συνταγές από τον Ηπειρώτη chef Τάσο Τόλη : Σούπα βελουτέ με θαλασσινά


Υλικά για 4 άτομα
1 κιλό ( γυαλιστερές, , γαρίδες )
3 ½ κούπες νερό
300 γραμμάρια πατάτες  (κομμένες σε μικρούς κύβους)
½ φλι.τσ γάλα
¼ κουταλάκι του γλυκού άσπρο πιπέρι
4 κ.σ βούτυρο
2 κ.σ αλεύρι
4 κ.σ ψιλοκομμένο μαϊντανό
100 γρμ. Κρεμμύδι ξηρό τριμμένο
αλάτι
Εκτέλεση συνταγής
Καθαρίζετε τα οστρακοειδή, τα τρίβετε με μια σκληρή βούρτσα κάτω από νερό που τρέχει και τα ξεπλένετε με άφθονο νερό.
Στη συνέχεια τα βάζετε σε μια κατσαρόλα με 2 κούπες νερό, έχοντας το μάτι σε σιγανή φωτιά μαζί με τις γαρίδες . Όταν ανοίξουν, τα βγάζετε από την κατσαρόλα, τα στραγγίζετε και κρατάμε το ζουμί τους.
Περνάτε το ζουμί τους από σουρωτήρι. Καθαρίζετε τα οστρακοειδή, τις γαρίδες πετάμε τα όστρακα και κρατάμε το κρέας τους.
Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνετε το βούτυρο και σοτάρετε το κρεμμύδι. Μόλις μαραθεί το κρεμμύδι ρίχνετε 2 κουταλιές αλεύρι και σοτάρετε για ένα λεπτό. Προσθέτουμε στην κατσαρόλα το ζουμί από τα οστρακοειδή, το νερό, 400 γραμμάρια πατάτες σε μικρούς κύβους, αλάτι και πιπέρι. Αφήστε τις πατάτες να σιγοβράσουν σε χαμηλή φωτιά για περίπου 35 λεπτά.
Ψιλοκόβουμε τη σάρκα από τα οστρακοειδή ,γαρίδες και το προσθέτετε το γάλα στη σούπα αφήστε να σιγοβράσουν για 10 λεπτά και σερβίρουμε .
Συνοδεύετε με σκορδοψωμο .











Τάσος Τόλης
Επίτιμος Πρόεδρος Λέσχης Αρχιμαγείρων Ελλάδος










romiazirou.blogspot.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: