Παρασκευή, 2 Δεκεμβρίου 2016

Συνταγές από τον Ηπειρώτη chef Τάσο Τόλη : Μακαρόνια με κυδώνια.



Υλικά για 6 άτομα
500 γρμ. Μακαρόνια Νο 7
16 κυδώνια
2 σκελίδες σκόρδο
1 πιπεριά κόκκινη
4 κ. σ. ελαιόλαδο
1 φλιτ. τσαγιού λευκό ξηρό κρασί
αλάτι
πιπέρι φρεσκοκομμένο
Εκτέλεση

ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΣΥΝΤΑΓΗΣ
Αφήνετε τα κυδώνια για λίγα λεπτά σε μπολ γεμάτο νερό. Κατόπιν τα ξεπλένετε πολύ καλά και τα βάζετε σε τηγάνι χωρίς νερό.
Τα σκεπάζουμε, τα αχνίζουμε για 3΄ περίπου, μέχρι να ανοίξουν, και σουρώνουμε το ζωμό σε σήτα (θα τον προσθέστε ποιο κάτω).
Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο, σοτάρουμε και το σκόρδο και την πιπέρια.
Σοτάρουμε για 1΄ και προσθέτουμε τα κυδώνια και το κρασί. Αφήνουμε λίγο να εξατμιστεί και προσθέτουμε το ζωμό από τα κυδώνια, λίγο ωμό ελαιόλαδο και αλατοπίπερο.
Στο μεταξύ έχουμε βράσει τα μακαρόνια σύμφωνα με την συνταγή συσκευασίας , και τα ρίχνουμε στη σάλτσα.
Ανακατεύουμε καλά και σερβίρουμε το πιάτο πουδράροντας με κεφαλογραβιέρα Αμφιλοχίας .









Τάσος Τόλης
Επίτιμος Πρόεδρος Λέσχης Αρχιμαγείρων Ελλάδος









romiazirou.blogspot.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: