Τετάρτη, 7 Δεκεμβρίου 2016

Συνταγές από τον Ηπειρώτη chef Τάσο Τόλη : ΚΙΛΟΤΟ ΨΗΤΟ ΜΕ BBQ SAUSE


Υλικά

 Κιλότο μόσχου 1 κιλό (χωρίς κόκκαλο)
 1 κ.γλ ελαιόλαδο
1κ.γλ.βουτηρο 

  5 τοματίνια
Υλικα για ΣΑΛΤΣΑ BBQ
     300γρ. κέτσαπ
     1 κ. σ σάλτσα σόγιας
    1 κ.σ Worcester
    ½ κ. γλ κύμινο
    χυμός από μισό λεμόνι
   1 κ.γλ καπνιστή πάπρικα
    1 κ. γλ μέλι
·   1 σκελίδα σκόρδο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΣΥΝΤΑΓΗΣ

Βάλτε όλα τα υλικά για τη bbq στο μίξερ και χτυπήστε μέχρι να ομογενοποιηθούν, μεταφέρετε σε ένα μπολ, σκεπάστε με μεμβράνη και βάλτε στο ψυγείο για τουλάχιστον  2 ώρες.
Αλατοπιπερωστε το κιλότο και αφήστε εκτός ψυγείου για μια ώρα μέχρι να πάρει θερμοκρασία δωματίου. 
Βάλτε ένα τηγάνι σε πολύ δυνατή φωτιά και θωρακίστε το κιλότο για 4 λεπτά από την κάθε πλευρά.
Βγάλτε από το τηγάνι τοποθετείστε σε μια σχάρα με ταψάκι το κρέας , ψήστε σε προ θερμασμένο φούρνο για 15-18 λεπτά .
Παράλληλα σε ένα κατσαρόλι βάλτε 5 κουταλιές από την σάλτσα bbq, 100ml νερό, τα τοματίνια κομμένα στη μέση ,δώστε μια βράση, ανακατέψτε και προσθέστε το βούτυρο. 
Αποσύρετε από την εστία, κόψτε σε φέτες το κρέας και γαρνίρετε με τη σάλτα όσο είναι ακόμη ζεστή συνοδεύετε με λαχανικά σχάρας









Τάσος Τόλης
Επίτιμος Πρόεδρος Λέσχης Αρχιμαγείρων Ελλάδος










romiazirou.blogspot.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: